Bisiklet ile Türkiye turu yaparak geldiği Nevşehir’den Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Çardak köyüne gelen ve soğuktan tir tir titreyen Alman turist Felix’in imdadına Niğdeli aile yetişti.
Niğde’nin Çiftlik İlçesine bağlı Çardak köyünde yaşanan olayda Almanya uyruklu Felix isimli turist bisikleti ile Nevşehir’den Niğde’nin Çiftlik’in Çardak köyüne gelerek yolunu kaybetti. O anda camiden namazdan çıkan Çardak köyü sakinlerinden Selahaddin Yokkan isimli vatandaş cami etrafında soğuktan titreyen Alman turisti fark etti. Yabancı olduğunu ve yolunu kaybettiğini anlayan Selahaddin Yokkan Alman turist ile görüşerek evine davet etti. Bisikletle Nevşehir’den Adana’ya gitmek isterken yolunu kaybeden ve soğuktan etkilenen Alman turist Felix’i geleneksel Türk misafirperverliği kapsamnında  ağırlayan Selahattin Yokkan ve Mikail Yokkan’ın örnek davranışı başta yakınları ve köylüleri olmak üzere ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

002-2
 

Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren Çardak köylü Selahattin Yokkan'a ulaştık. Yokkan Niğde Habere yaptığı açıklamada, “Köyde camide namazdan çıkıp eve giderken cami önünde dış görünüşünden anladığım kadarıyla yabancı uyruklu bir şahsın üşümüş ve bitkin bir halde olduğunu fark ettim. Yabancı dil bilmediğim için vücut diliyle kendisi ile anlaşmaya çalıştım. İfadelerinden elindeki haritayı bize göstererek yolunu kaybettiğini anladık. Evimiz bölgeye yakın olduğu için kendisine yardım etmek için misafir etmek istediğimiz ilettik. O da kabul etti ve beraber eve gittik. Akşam Felix’e yemek hazırladık ve karnını doyurduk. Sıcak bir yer bulmanın mutluluğunu gözlerinde gördük. Gece geç saatlere kadar hep birlikte oturduk sohbet ettik. Sabah birlikte kahvaltı yaparak kendisini bisikleti ile beraber Adana’ya uğurladık. Alman turist köyümüzden çok memnun bir şekilde ayrıldı. Bizimle bol bol fotoğraf çektirdi. Biz Felix'i misafir etmekten dolayı çok mutlu olduk. Kendisi bize iletişim bilgilerini vererek tekrar görüşmek istediğini ifade ederek. Biz Felix’i çok sevdik’ dedi.

Şehit ve Gaziler için aşure ikramı Şehit ve Gaziler için aşure ikramı

001-5

ALMAN TURİST FELİX: TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM
Yokkan ailesinin soğuktan kurtararak gece misafir ettiği Alman turist Felix, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aileye minnettarlığını belirterek; ‘’Aile ile çektirdiği hatıra fotoğraflarını kullanarak, altına ‘Türkiye’yi Seviyorum’ yazarak gösterdi. Alman turisti ağırlayan Yokkan ailesi turisti bir gece misafir ettikten sonra ertesi gün bisikletiyle Adana’ya uğurladıklarını söyledi.
(Dahi GEDİK/ÖZEL)

Editör: Niğde Haber