Niğde Türk Ocağı’nda, vefatının birinci yıl dönümünde önceki dönem şube başkanlarından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yılmaz Uzun sevenleri tarafından anıldı.
Vefatıyla sevenlerini hüzne boğan gerek Niğde’de,  gerekse Türkiye ve Türk Dünyasında birçok seveni olan Mehmet Yılmaz Uzun anısına Niğde Türk Ocağı Mehmet Yılmaz Uzun Salonunda gerçekleştirilen anma programında okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından Yılmaz Uzun’un fotoğraf ve videolarından hazırlanan kısa bir kayıt izlendi. Programda Yılmaz Uzun en yakın dostlarından olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aytekin Kaya ve Niğde Türk Ocağı’nın 1987 yılında yeniden açılış dönemindeki Kurucu Başkanı Rıfkı Yazıcı, Yılmaz Uzun ile ilgili hatırlarını ve Uzun’un hayatı, hizmetleri ve kişiliği ile ilgili konuştular. Türk Dünyası’ndan Niğde’ye gelen birçok öğrencinin hayatında önemli bir rol oynayan Yılmaz Uzun hakkında konuşan Dilruba Rustam Yılmaz Uzun’un bir Hoca olmanın çok ötesinde onlar için bir ağabey ve baba olduğunu belirtti. Kazakistan’dan Niğde’ye gelen yüksek lisans ve doktora öğrenimini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde tamamlayan Dilruba Rustam, ülkelerinden uzakta olduğu bir dönemde Yılmaz Uzun ve Türk Ocağı’nın kendileri için gerçek bir aile olduğunu belirtti. Program Türk Dünyasından gelen öğrencilerin hazırladıkları Türkistan pilavı ve tatlı ikramıyla sona erdi.

Whatsapp Image 2024 05 11 At 21.06.10
MEHMET YILMAZ UZUN KİMDİR?
29 Mayıs 1964 yılında Ankara'da dünyaya gelen Mehmet Yılmaz Uzun, ilk, orta ve lise tahsilini Ankara'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Muhasebe ve İşletme Ana Bilim Dalından 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Ticaret Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı. Terörün en yoğun olduğu dönemlerde 1991 ve 1994 yılları arasında Diyarbakır Öğretmenevinde müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı. Bu yıllarda pek çok öğretmenin, polisin ve askerin en güvendiği dostu oldu. Bu dönemde pek çok şehidimizin cenazesini de kaldırmak zorunda kalmıştı. Bu yıllarda terör örgütlerinin ölüm listesine giren isimlerden biri olan Uzun, 1994 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna öğretim görevlisi olarak atandı. 30 yıl boyunca görev yaptığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda müdür yardımcılığı ve Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü.
8 yıl boyunca yürüttüğü Niğde Türk Ocağı Başkanlığı döneminde ise Türk Ocakları Niğde Şubesi en yoğun dönemlerine başlamış, hem Niğde’de hem Türkiye’de hem de Türk Dünyasında pek çok eğitim ve yardım faaliyeti onun öncülüğünde organize edildi. 2019 yılında Türk Ocakları tarafından düzenlenen “Turaneli için Kurban Vakti” organizasyonu kapsamında Afganistan’daki Türk Soylu halkların yaşadıkları bölgelere Kurban yardımlarını ulaştıran Uzun, hayatının son günlerine kadar yardım faaliyetlerine devam etti.
Ciddi bir kalp ve damar rahatsızlığı ortaya çıkmasına rağmen hızını kesmeden herkesin yardımına koşan Mehmet Yılmaz Uzun, olması gereken ameliyat tarihinin ülkemizdeki deprem felaketleri nedeniyle ertelenmesi üzerine iki kez deprem bölgesine yardım organizasyonu düzenleyerek bu yardımları bizzat kendisi ulaştırmıştı. Yılmaz Uzun 11 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Şehir Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyat sonrasında hayatını kaybetmiştir.
Niğde Türk Ocağı programla ilgili ayrıca , “Vefatının Birinci Yıldönümünde Mehmet Yılmaz Uzun Hocamızı sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Onun yaşama ve yaşatma sevinci her daim Niğde Türk Ocağı’nda dostları ve öğrencileri ile birlikte yaşamaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.
(Dahi GEDİK)

DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Whatsapp Image 2024 05 11 At 20.47.49

Whatsapp Image 2024 05 11 At 20.42.11

Editör: Niğde Haber