Niğde’de polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız yakalanan motosikletler yediemin depolarını doldurdu. Trafik cezası borçları ya da çeşitli nedenlerle icralık olduğu için trafikten men edilip merkezde bulunan yediemin otoparkına çektirilen motorlu birçok araç çürümeye başladı.
Toplam 4 yediemin deposu bulunan Niğde’de, el konulan yaklaşık 1000’e yakın motosiklet sahiplerinin gelip alması için bekletiliyor. Depolarda koyacak yer kalmadığını söyleyen Sözer Yediemin Deposu yetkilisi Hasan Sözer, "Plakasız olduğu için el konulan bir motosiklete plaka çıkarılması için çok büyük masraf oluyor. Bu yüzden kimse el konulan motosikletine sahip çıkmıyor" dedi.
 Sözer, şöyle konuştu: " Depolarda duran motosikletlerin büyük bölümünün tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız. Masraf çok olunca, ne motosikletleri sahiplenen çıkıyor, ne de gelip alıyorlar. Motosikletine el konulan bir kişi depodan almak yerine yenisini satın alıyor. Burada 15 yıl önce denetimlerde el konulan ve halen alınmayan motosikletler var. İcra müdürlüğü şuanda yediemin depolarındaki araç ve motorların tavsiye işlemlerine başladı” dedi.
Sözer ayrıca, “Motosikletlerin yanı sıra şuanda otoparkımızda 1000’e yakın araç bulunmakta. Kimi vatandaşlarımız işlemlerini tamamlatıp gelip araçlarını alırken kimi araçlar ise depoda çürüyor. Depoda çürüyen araç milli bir servettir. Son dönemde otomobillerle ilgili durgunluk var. Evrak eksikliği, sigorta, muayene gibi yapılmayan işlemlerden dolayı çekilmiş birçok araç vardı fakat af ile birlikte saydığım nedenlerden dolayı aracı çekilmiş vatandaşlar gelip araçlarını aldı. Geçmiş yıllardaki kadar artık araç bağlanmıyor, bu durumun nedenlerinden biri de artık sıfır otomobillerin çok pahalı olması” sözlerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)
Yediemin 2
Hasan Sözer