Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Niğde’de düzenlenen 6’ncı kitap fuarında Niğdeli Yazar Sedat Çağlar 3 Kasım Cuma günü okuyucuları ile imza gününde buluştu. Çağlar, büyük yoğunluğun yaşandığı imza gününde açıklamalarda bulundu.  Sedat Çağlar yaptığı açıklamada; ''Değerli dostlarımız ve sevenlerimiz, birbirinden kıymetli okurseverler,
Davetimize icabet edip bizleri onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı sunarım.
Kıymetli dostlar; tarihten geleceğe ihtiyacımız olan, okuyabilen, eleştirebilen ve sorgulayabilen bir nesil yetiştirmektir. Bugün bu gördüğüm tablodan mutlu olduğum kadar bir o kadar da umutluyum. Okumayı seven ve yeni fikirlere açık olan insanlar var ve bu insanların sayıları çoğalıyor dedi.
Okumak, insanın hayal etmesini sağlar dedi. 
Hayaller fikirlere, fikirler hedeflere, hedefler eylemlere dönüşür
Kitaplar; geçmişte yaşayan toplulukların kültürlerini, deneyimlerini, acılarını ve sevinçlerini nesilden nesille taşırlar.
Mesela, Nizamül Mülk yazdığı “Siyasetname” eseriyle Büyük Selçuklu Devletinin düzenini bu gün bizlere anlatabiliyor.
Sun Tzu binlerce yıl önce yazdığı “Savaş Sanatı” kitabıyla bu gün dahi bizlere savaş stratejilerini aktarabiliyor.
Yunus Emre, şiirleri ile sadece yaşadığı döneme değil bugüne ve gelece hitap edebiliyor. Mevlana, felsefesi ile bu gün dahi bizlere ışık tutabiliyor. İşte bugünün yazarları da umuyoruz ki gelecek nesillere kültür ve fikir aktarımları yapabilir.
Bir şehrin kültürel gelişimini işaret eden göstergelerden bir tanesi de o şehrin yazarları, şairleri ve fikir insanlarıdır.
Bu insanlar o şehrin kültürel gelişimini ülke bazında ve uluslararası bazda anlatırlar. Ve bir şehrin marka kent olması yolunda çok önemli role sahiplerdir.
Kitap fuarı organizatörü Mustafa Anayurt beyefendiye şahsıma teklif ettiği imza günü programı için teşekkür ederim.
Gönül isterdi ki bizler haricimde Niğde’nin kültürel değeri olan diğer yazar ve şairlere de belediyemiz tarafından bu fırsat verilebilsin. Umarım gelecek yıllarda bu da gerçekleşir. Belediyemiz başta olmak üzere kitap fuarını organize eden herkese şükranlarımızı sunarız.
Tekrar imza günümüzü onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sağlıklı ve bol okumalı bir ömür dilerim’’ dedi.
(Dahi GEDİK)








Editör: Niğde Haber