Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Elif Belkıs Baştürk Atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yayımlanan karara göre, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk atandı.
2022 yııl Kasım ayında boşalan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini İsmail Tecimer vekaleten yürütüyordu.
ELİF BELKIS BAŞTÜRK’ÜN VEDA MESAJI
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Elif Belkıs Baştürk Mardin’deki görevinin ardından bir mesaj paylaştı. Baştürk mesajında şu satırlara yer verdi: “ 21.03.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Kültür ve Turizm il Müdürü olarak başladığım görevim Mardin de sonlanmıştır. Bundan sonra görevimi Niğde ilimiz de devam edeceğim. Bu süre zarfında 18 ayda hayata geçirdiğimiz projelerimiz; 1) Midyat Bebek ve Çocuk kütüphanesi. 2) Dargeçit İlçe Kütüphanesi. 3) Mazıdağı İlet Halk Kütüphanesi (tadilat aşamasında) 4) Midyat Anıtlı Dünya Turizm Köyü yarışmasında geliştirilebilir köy seçilmesi. GO TURKIYE eklendi. 5) Anıtlı Köyü KARA NOHUT coğrafi işareti alınması. 6) 1. Mardin Uluslararası Bulgur Festivali. 7) Mardin Müzesinde Mezopotamya Koku sergisi. 8) Şerefiye Medresesinde İslam Eserler İhtisas Kütüphanesi projesi. 9) Nusaybin İnanç Parkına kültürlerin buluşması etkinliği. 10) Nusaybin İnanç Parkında Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi ile birlikte 29 Ekim 100. yıl kutlaması. 11)Savur ilçesinin çadır kamping ve karavan turizmine açılması.
12) Türkiye'nin ilk ve tek Süryani Kütüphanesinin Anıtlı da açılması.
Daha önce Mardin Kültür ve Turizm il Müdürlüğünde şube müdürü sonra Muğla da İl Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Ayhan Gök beye görevimi teslim edeceğimden dolayı gözüm arkada kalmayacak. Bu görev ve sorumlulukları yerine getirirken başta Sayın Valimize, Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, mesai arkadaşlarıma, tüm STK'lar ve Mardin halkına çok teşekkür ederim. Hepinizi canı gönülden çok sevdim. Benim hakkım helal olsun. Saygı ve hürmetlerimi sunarım.”
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber