Memur emeklileri de mağdur Memur emeklileri de mağdur

AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2024 yatırım programına alınan kente yapılacak olan 1568 kişi kapasiteli Kapalı Cezaevi hakkında detaylı bilgiler verdi.
Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeleri sonucunda 422 bin 352 metrekare alana kurulacak, 1568 kişi kapasiteli ve 300 kişinin çalışacağı yeni bir Kapalı Cezaevi müjdesini veren Vekil Uzkurt; ‘’Bugün, güzel şehrimiz Niğde’miz için yeni bir yatırımın müjdesini kıymetli hemşerilerimizle paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce birtakım bütçe ve teknik aksaklıklardan dolayı ihalesi iptal edilen ve yatırımı ertelenen yeni bir Kapalı Cezaevinin ilimizde yapılması, yatırım programına alınması ve ödenek tahsisi için geçtiğimiz günlerde Ankara’da yoğun bir bürokrasi trafiği yürütmüş bulunmaktayım. Bu süreçte, Adalet Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığımız ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz ile cezaevi yatırımının ilimize kazandırılması için defalarca görüşmemiz oldu. Bu görüşmelerimiz neticesinde kapalı cezaevinin 2024 yılı yatırım programına alınması ve özellikle ödenek tahsis edilmesi ve ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilip bir an önce yapımına başlanması konusunda gerekli onayları almış ve süreci başlatmış bulunmaktayız. Bu büyük yatırım ilimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
ADALET BAKANLIĞI VE CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ BÜTÇE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR
AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Niğde'nin istihdamı için yürüttüğü yoğun çalışmalarına destek olan Adalet Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanına teşekkür ederek; ‘’”Israrlı taleplerimize olumlu karşılık vererek bu yatırımın ilimize kazandırılması ve ödenek tahsisi konusunda bize destek olan başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç beye, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel Bey’e, Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can Bey’e, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürümüz ve Müdür yardımcımıza gösterdikleri ilgi ile verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum’’ dedi.
KAPALI CEZAEVİ SAZLICA KASABASINDA KURULACAK
Milletvekili Uzkurt Kapalı Cezaevi projesi hakkında verdiği bilgide; ‘’Bu yatırım gerçekten, ilimizin ekonomisine sağlayacağı katma değer açısından son derece önemli ve büyük bir yatırım. Merkez İlçe, Sazlıca Kasabası, Yukarı Mahalle mevkiine yapılacak olan L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, yaklaşık 422 bin 352 metrekare taşınmaz alana kurulacak ve kapasitesi 1568 kişi olacaktır. Aynı zamanda faaliyete geçtikten sonra bu cezaevinde 300 kişi çalışacaktır. Bu denli büyük bütçeli bir yatırım, gerek inşa aşamasında gerekse faaliyete geçtikten sonra ilimiz ekonomisine, istihdamına ve sosyal alanlarının gelişmesine çok önemli katkılar sunacaktır. Yatırımın ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler hemşerilerimizin bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak ve aşık olduğumuz şehrimize hizmet etmek ve bu tür proje ve yatırımların gerçekleşmesi içi durmaksızın çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda başka proje ve yatırımların da müjdesini hemşerilerimizle paylaşacağız diyor saygılar sunuyorum. İşimiz de Niğde Gücümüz de” İfadeleri ile açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)