Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek programı düzenlendi Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek programı düzenlendi

Niğde Merkez Uzun Sokak’ta esnaf ve vatandaşlar bir süredir, özellikle sokaktaki izbe ve kullanılmayan yıkıntı yerleri mesken tutan madde bağımlılarından ve alkol kullanarak kirletenlerden bıkmış durumda.
U Sokak 1
Sokak sakinleri ve esnafın verdiği bilgilere göre, çeşitli bölgelerden mazgal bulamayıp gelen pis atık sular ve yağmur suları vatandaşları da esnafı da zor durumda bırakıyor.
U Sokak 2
Fazla sayıda ve kullanılmayan çöp konteynırlarının hem görüntü kirliliği hem de yer kaplaması bakımından sorun oluşturuyor. Sokak aydınlatması sorunlarının da olduğunu belirten sokak sakinleri ve esnaflar, mazgal ve çöp konteynırı ile ilgili Niğde Belediyesine yaklaşık 15 esnafın imzası ile dilekçe verdiklerini belirterek konuya yanıt beklediklerini ifade etti.
U Sokak 3
Sokak sakinleri ce esnaflar, neredeyse her akşam sokağın izbe kısmını mesken tutan madde bağımlıları ve alkol alanların kirlettiği bölgeyi vatandaşlar ve esnaflar olarak kendi imkânlarıyla sabah saatlerinde temizliyoruz dedi.  Akşam saatlerinde, yeterli aydınlatma olmaması sokağın kullanılmayan yıkıntı arsasına madde bağımlıları ve alkol alanlar çevreyi hem rahatsız eden kişiler için cazip hale geldiğini söyledi. Bu işin çözümü için kime gidelim, buralar bizim iş yerimiz, ekmek teknemiz. Vatandaş olarak fa bu konudan çok rahatsız durumdayız. Bu işin yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasın ı istiyoruz dedi.
(Dahi GEDİK/Özel Haber)
U Sokak 4