BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Sahil Güvenlik Komutanlığı lise mezunu 600 uzman erbaş alacak. Başvuru tarihleri ve şartları kılavuzu yayımlandı.
Bizlerde Niğde Haber Gazetesi olarak adaylara bazı bilgileri derledik. 
Sahil Güvenlik Komutanlığı ilan yayımlandı. Resmi Gazetede ve Sahil Güvenlik resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı ile bağlı birlik komutanlıklarında görevlendirilmek üzere farklı branşlarda Uzman Erbaş Alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu kılavuza göre Yüzer ve Kara birliklerinde görevlendirilmek üzere en az lise mezunu adaylar içerisinden 600 uzman erbaş gerçekleştirilecek.
Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için başvuru şartları nelerdir? Hangi Kontenjanlarda Uzman Erbaş Alımı gerçekleştirecek? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
2023 Yılı Uzman Erbaş Alımı Kontenjanları Yayımlandı!
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 16 Ocak 2024 tarihi ile yayımlanmış olan başvuru kılavuzu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 600 Uzman Erbaş alımı yapılacağını bildirdi.
Bu kapsamda yazar ve kara birliklerinde görevlendirilmek üzere;
• 200 Topçu
• 80 Serdümen
• 60 Muhafız
• 80 Telsizci
• 90 Motorcu
• 60 İkmal (Aşçı)
• 30 Kurbağa adam
UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımında adaylardan genel olarak askeri nitelikler aranacak.
Genel Olarak ise Adaylardan, Sahil Güvenlik Komutanlığından Uzman Erbaş alımı ilanına başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Askeri Öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alım yapılacak branş için belirlenen yeterliliğe sahip olmak (1’inci maddede yer alan tablodaki şartları karşılamak), Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.
En az lise mezunu ve 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).
SÖZLEŞMELİ ER İÇİN YAŞ ŞARTI:
Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).
Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (22 Ocak 2019 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).
BAŞVURULAR NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için başvurular Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Başvuru Tarihleri ise 22 Ocak - 1 Şubat 2024.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber