Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Aktaş yaz aylarında beslenmede dikkat edilmesi gereken konuları anlatarak çeşitli tavsiyelerde bulundu.
SIVI ATILIMI ARTTIĞI İÇİN SU TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERMELİYİZ
Aynı zamanda Niğde Haber Gazetesi köşe yazarlarından olan Uzman Diyetisyen Aktaş; ‘’Sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımı arttığı için su tüketimine özen göstermeliyiz. Unutmayalım hiçbir şey suyun yerini tutamaz. Çay ve kahve tüketimine dikkat etmeliyiz. Bu sıvı besinler vücuttaki sıvı içeriğini azaltır. Şekerli asitli içecekler yerine mineral içeriği yüksek olan maden suyu, ayran, kefir gibi içecekler tüketmeliyiz. Su oranı yüksek kabak, semizotu, salatalık, erik, gibi mevsimin taze sebze ve meyvelerini tüketmeliyiz. Tüketirken de porsiyon kontrolüne dikkat etmeliyiz. Kızartma, kavurma, hamur işi gibi yağlı ve tuzlu ürünlerden uzak durmalıyız. Vücutta yorgunluğa, baş ağrısına ve tansiyona neden olur” diye konuştu.
Betül Aktaş Beslenme Ve Diyet Uzmanı

PİŞİRME, SAKLAMA VE YÜRÜYÜŞ TAVSİYESİ
Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Aktaş sıcak havalarda gıda pişirimi ve saklama konusuna da değinerek; ‘’Yaz aylarında sıcak hava, gıda kaynaklı hastalık riskini arttırır. Pişen besinler doğru muhafaza edilmelidir vitamini kaynağı olan güneşten faydalanmalıyız. Yağda depolanan bir vitamin olan D vitamini eksikliği var ise vücut ne yazık ki yağlanma oranını arttırmakta ve kilo kaybını zorlaştırmaktadır. D vitamini kalsiyum emiliminde önemli rol oynamakta, bu nedenle güçlü kemikler için D vitaminine ihtiyaç duyarız. Sıcaklarla beraber hareket kısıtlılığının önüne geçmek için akşamları yürüyüş yapmalıyız” dedi.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)

Screenshot 1-2