Niğde Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Reyhan Gül Dinçel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ‘100’ncü Yılında Cumhuriyet’ konulu resim, şiir yarışmalarında şiir dalında Türkiye birincisi oldu.
Niğde Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokulu okul yönetimi öğrencinin başarısıyla ilgili açıklamasında; ''Cumhuriyetimiz 100'ncü yaşına girerken öğrencilere Cumhuriyet ile temel hak ve hürriyetlerin devlet teminatı altına alındığını ve millî sınırlarımız içinde bütün vatandaşlarımızın tüm haklardan eşit bir şekilde yararlandığını, bu nedenle milletçe korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğumuz bir yönetim şekli olduğunu aktarmak ve onu koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.  18-19-20 Ekim tarihlerinde MEB bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde Niğde Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Reyhan Gül Dinçel Türkiye 1’ncisi olmuştur. Ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ‘in elinden alan öğrencimiz aynı zamanda Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve okul müdürü Süleyman Aydın tarafından da ödüllendirildi. Öğrencimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz'' ifadelerine yer verdi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAŞAR’DAN TEŞEKKÜR
Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar gelişmeyle ilgili olarak; ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100’ncü yıl dönümü törenleri kapsamında Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği şiir yarışmasında Türkiye 1’ncisi olarak bizleri gururlandıran Niğde Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Reyhan Gül Dinçel’i tebrik ediyorum. Öğrencimizin başarısında emeği geçen öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.
(Dahi GEDİK)