Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde'de de Polis Teşkilatının 179. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Polis Haftası etkinlikleri saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle başladı.
Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinlikler kapsamında polis ekiplerinin tören geçişi izleyen vatandaşlardan alkış aldı.
Buradaki program sonrası saat 11.30’da Niğde Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlik programında Kur'an-ı Kerim okunarak, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas tarafından dua edildi. Şehitlikteki program, protokol üyelerinin, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakmasıyla tamamlandı.
ÖMER HALİSDEMİR MEYDANINDA EMNİYET STANDI AÇILDI
Niğde’de gerçekleştirilen Polis Haftası etkinlikleri kapsamında saat 11.45’te Niğde Ömer Halisdemir Meydanında Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tanıtım Standında emniyet faaliyetlerinin tanıtımı yapıldı, stant vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. Niğde Valisi Cahit Çelik burada, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “ Polis teşkilatımızın 179’uncu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle etkinlikte beraberiz. Aslında bayramın ilk gününe denk geliyordu ama hem ramazan hem de bayramın ilk günü olunca iki gün öncesinde bir etkinlik yapalım istedik. Emniyet teşkilatımızın dünden bugüne sergisini gezdik. Aynı zamanda narkotik timlerin kullandığı köpeğin gösterisini izledik. Bundan sonra da inşallah camide şehit polislerimiz için ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için bir mevlit olacak, ona katılacağız. Ben bu vesileyle teşkilatımızda görev yapan başta il müdürümüz, diğer yönetici, kademedeki görev alan arkadaşlarımız ve tüm polis arkadaşlarımızın polis gününü tebrik ediyorum. Hepsine hayırlı bayramlar diliyorum. Sağlık huzur içerisinde görev yapmalarını temenni ediyorum. Tabii ki polis teşkilatı çok köklü bir teşkilat. Zaman içerisinde kendisini yenileyen, zamanın şartlarına, koşullarına göre bir sürü yeni birim kurdu teşkilat. İnşallah biz de burada görev yaptığımız süre içerisinde bu memleketin huzuru, güveni için jandarmayla beraber güzel işler yaparlar. Ben arkadaşlarımıza bir daha bu vesileyle hem hayırlı bayramlar diliyorum. Hem de kuruluş günlerini Tebrik ediyorum’’ dedi.
VALİ ÇELİK BAYRAM TEDBİRLERİNİ ANLATTI
Niğde Valisi Çelik, bayram tedbirlerinden de bahsederek vatandaşlara uyarı ve hatırlatmalarda bulunarak; ‘’Bayramla ilgili de adını sevgiler çerçevesinde özellikle yol güvenliği anlamında görev yapan ekiplerimizin sayısını iki katına çıkardık. Allah'a şükürler olsun çok önemli bir kazamız yok. Vatandaşlardan da istirhamımız, bayram onlara bir eziyete dönmesin. Özellikle trafik kurallarına uyalım emniyet kemerini muhakkak takalım. Hız yapmayalım. Tüm vatandaşlarımızın da bayramlarını tebrik ediyorum. Allah'a emanet ediyorum sizleri” sözlerine yer verdi.
ŞEHİT POLİSLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Türk Polis Teşkilatının 179.yıldönümü etkinliklerinin Niğde’de düzenlenen programı kapsamında son etkinlik, Şehitler için Niğde Dışarı Camide okutulan Mevlit ile son buldu.
(Dahi GEDİK)

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 3

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 2

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 5

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 12

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 11

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 8

Türk Polis Teşkilatı 179'Uncu Yaşını Kutladı 7

Editör: Niğde Haber