Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Niğde Valisi Cahit Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen ‘Tarım Orman ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Serginin açılışında konuşan Vali Çelik, tarım kenti Niğde’nin tarımsal hasılasının tüm ürünlerde daha ileriye taşınmasının tek gayeleri olduğuna vurgu yaparak; “İnsanımızın tarıma olan ilgisini artırmak, tarımsal faaliyetlerin insanımız tarafından gereken değeri görmesi ve bu işlerin nasıl yapıldığını anlatması anlamıyla bu fotoğraf yarışması yapılıyor ve sergileniyor. Niğdeli hemşerilerimizin bu sergimizi gezmesini, burada tarımsal üretimin ülke genelinde nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi edinmesini, sanatsal yönüyle de ön plana çıkarılması amaçlanıyor. İlimiz tarım kenti. Tüm nüm nüfusumuzun yarısı bir vesile ile tarımla haşır neşir.  Patates, kuru fasulye ve çavdar üretiminde birinci, elma ve beyaz lahana üretiminde ülke sıralamasında ikinci sırada yer alan ilimiz, tarım sektöründe kendi kendine yetebilen bir il konumunda. Bizim tek gayemiz ve amacımız ilimizdeki tarımsal hasılayı artırmak üzerinedir. Üretimden pazarlama aşamasına kadar Devletimiz her zaman üreticimizin yanındadır’’ dedi.
Niğde Valisi Cahit Çelik ve il protokolü daha sonra açılan sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na bu yıl toplam bin 210 katılımcı 6 bin 635 eserle katıldı. Seçici kurul 8 eseri ödüle layık bulurken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi.
Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanan serginin açılışına; Niğde Valisi Cahit Çelik, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, ÖHÜ Tarım Bil. Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül, Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir, kurum yöneticileri ve personel ile vatandaşlar katıldı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber