‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yurt genelinde 21-22 Kasım tarihleri arasında eş zamanlı  trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla “Işık Donanımları ve Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü gerçekleştirilen denetimle ilgili; Mevzuata aykırı şekilde veya ayarları bozuk kullanılan ışık donanımları ile son dönemde sıkça rastlanılan uzun hüzmeli ışık yerine şimşek etkili ışık veren güçlü led xenon ampullerin takılmasının, seyir esnasında karşı istikametten gelen ya da takip eden araç sürücülerini olumsuz yönde etkilediği ve kazalara sebebiyet verdiği gözlenmektedir.
Ayrıca yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici cinsi araçların reflektif yansıtıcı şeritlerinin özelliklerini yitirmesi, bu araçların görünürlüklerini azaltmakta ve arkalarından seyreden trafik için büyük tehlike yaratmaktadır. Yapılan denetimlerde, 29.478 araç/sürücü denetlendi.
540 araçta mevzuata aykırı ışık donanımı bulunduğu veya kullanıldığı,122 aracın ışık donanımının eksik veya arızalı olduğu,4 araçta arka reflektör yansıtıcı olmadığı veya standartlara uygun bulunmadığı tespit edildi.330 araç trafikten men edildi.167 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.3.192 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz bilgisini paylaştı.
(EGM)
 

Editör: Niğde Haber