Süper Lig'de hasret bitiyor. 7 Haziran'da sona eren ligde heyecan bugün oynanacak tek maçla başlıyor. Bugün saat 21:00'de Trabzonspor-Antalyaspor maçıyla 66. sezonun başlangıcı yapılacak. Galatasaray'ın şampiyonluğu ile geçtiğimiz sezondan bu yana birçok takım yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirdi.
İSTANBUL’DAN 8 TAKIM
Ligin 66. sezonunda 12 il, 20 takımla temsil edilecek. Yeni sezonda İstanbul'dan 8 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük, İstanbulspor ve Pendikspor) yer alacak. Ligde Antalya'dan Antalyaspor ve Alanyaspor, Adana'dan Adana Demirspor, Hatay'dan Hatayspor, Sivas'tan Sivasspor, Gaziantep'ten Gaziantep FK, Konya'dan Konyaspor, Ankara'dan MKE Ankaragücü, Trabzon'dan Trabzonspor, Kayseri'den Kayserispor, Samsun'dan da Samsunspor mücadele edecek.
İLK BÜYÜK MAÇ İKİNCİ HAFTADA
2023-2024 sezonunun ilk büyük maçı Galatasaray ile Trabzonspor arasında 2. haftada oynanacak. Ligde ilk derbi ise 9. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak. Süper Lig'de 5. hafta Trabzonspor-Beşiktaş, 11. hafta Fenerbahçe-Trabzonspor, 15. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe, 18. hafta ise Fenerbahçe-Galatasaray maçlarına sahne olacak.
Süper Lig'de yabancı oyuncu kuralı, geçen sezon olduğu gibi 8+3 şeklinde uygulanacak. Kulüpler, A takım listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurabilecek. Bu oyunculardan sadece 8'i aynı anda sahaya çıkabilecek. Kulüpler, ayrıca kadrosuna kattığı 14 yabancı futbolcuya ek olarak Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcuyu da transfer edebilecek. Bu futbolculardan en fazla 1'i müsabakada forma giyebilecek ve yabancı oyuncu olarak sayılmayacak.
TRANSFER DÖNEMLERİ
Futbolda, 26 Haziran'da başlayan birinci transfer ve tescil dönemi, 15 Eylül'de sona erecek. "Ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi ise 11 Ocak 2024'te başlayıp 9 Şubat 2024'te tamamlanacak.1. LİG DE BAŞLIYOR
Trendyol 1. Lig'de 2023-2024 sezonu, bugün yapılacak tek maçla başlayacak. Saat 21.00'de oynanacak karşılaşmada Boluspor sahasında Adanaspor'u konuk edecek. Ligde geçen sezon Süper Lig'den düşen Giresunspor ve Ümraniyespor'un yanı sıra Adanaspor, Altay, Ankara Keçiörengücü, Bandırmaspor, Bodrum FK, Çorum FK, Boluspor, Erzurumspor FK, Eyüpspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Kocaelispor, Manisa FK, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor ve Tuzlaspor yer alacak. Toplam 14 ilden 18 takımın bulunduğu ligde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Yeni Malatyaspor hakları saklı kalmak kaydıyla mücadele edemeyecek.
İLK HAFTANIN PROGRAMI
BUGÜN:

21.00 Trabzonspor-Antalyaspor: Zorbay Küçük
YARIN:
19.15 Kasımpaşa-MKE Ankaragücü: Bahattin Şimşek
19.15 Konyaspor-İstanbulspor: Burak Pakkan
21.45 Pendikspor-Hatayspor: Çağdaş Altay
21.45 Kayserispor-Galatasaray: Halil Umut Meler
13 Ağustos Pazar:
19.15 Sivasspor-Samsunspor: Murat Erdoğan
21.45 Adana Demirspor-Çaykur Rizespor: Ümit Öztürk
21.45 Fenerbahçe-Gaziantep FK: Abdulkadir Bitigen
14 Ağustos Pazartesi:
21.00 Alanyaspor-Başakşehir: Tugay Kaan Numanoğlu
21.00 Fatih Karagümrük-Beşiktaş: Erkan Özdamar
(Haber Merkezi)