VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mevzuatta yer almamasına rağmen uygulanan ‘sınıf annesi’ uygulaması hakkında illere yazı göndererek uyarıda bulunarak sınıf annesi, uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki bazı okullarda ‘sınıf annesi’ adı altında görevlendirilen velilere yönelik illere “Mevzuatta Yeri Olmayan Uygulamalar Hakkında” konulu bir yazı gönderdi. Bakanlık, gönderdiği yazıda ‘sınıf annesi’ adında görevlendirilen kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikâyetlere dikkat çekti. Yazıda ‘sınıf annesi’ veya benzer uygulamaların mevzuatta yer almadığı hatırlatılarak, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıda bulunarak uygulamanın kaldırıldığını duyurdu.
Sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü’nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratması da eleştiriler arasındaydı. Son olarak basında da yer alan bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu. “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası” diye cevap verdiği videoya tepki yağmıştı.
(İHA)

Editör: Niğde Haber