2023 yılının ilk SGK Koordinasyon Toplantısı 8 ilin SGK Müdürlerinin katılımı ile Niğde’de gerçekleştirildi.
Niğde Grand otelde yapılan 2023 yılı koordinasyon toplantısında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, her yıl üç, dört kez yapılan toplantıların deprem sebebiyle 2023 yılı ilk toplantısını Niğde’de yaptıklarını belirtti.
Toplantıya Başkanlık eden Adana SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, toplantıyla ilgili verdiği bilgilendirmede; ‘Bakanlığımızın tensipleri ve kurum başkanlığımızın talimatları gereğince yılda 3 defa yaptığımız bir toplantı. İller arasında her bir il, il müdürlükleri ile şu anda bir koordinasyon toplantısı yapıyoruz. Tabii Adana İl Müdürlüğüne bağlı da 8 tane ilimiz var. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Mersin, Kilis ve Niğde olmak üzere bir de Adana. Bu toplantıların genel amacı şöyle ifade ediliyor, bu bölgeler ve birbirlerine coğrafi akışında birbirlerine benzerlik taşıyan illerin sosyal güvenlik açısından yapmış olduğu iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak açısından yapılan toplantılar. Biz bu toplantılarda dediğimiz gibi yılın yılda 3-4 defa yapıyoruz. Nisan ayı dördüncü ay, sekizinci ay ve on ikinci ayında. Şu anda ikinci toplantıyı yapıyoruz ancak deprem sebebiyle münasebetinden kaynaklı olarak biliyorsunuz malumunuz. Birinci toplantıyı gerçekleştirememiştik. Şimdi ilk toplantımız bu oluyor, uzun bir süreden sonra hemen o bölgelerdeki aksayan sosyal güvenlikteki iş ve işlemlerin neler olduğunu onları diğer buradaki il müdürlüklerinin yapıp yapamayacağını, onları analiz ediyoruz veya daha başka bir illere aktarımı yapılacak, onları bu toplantıda konuşacağız. Arkadaşlarla mütalaa edeceğiz. Söylediğimiz gibi yani burada kurumun da belirli hedefleri var. O hedefler doğrultusunda da hangi il müdürlüğünde sapma var veya da bu sapmaya ilişkin değerlendirmeler yapıyoruz. Sapmaya ilişkin değerlendirmeler yaparken bunun o kriteri sağlayabilecek, sağlayabilmesi için gerekli olan önlemlerin alınmasına ilişkin öneri alıyoruz arkadaşlardan. Bütün il müdürlerimiz yaklaşık üç dört yıllık, beş yıllık, yaklaşık il müdürlüğü var ve bu konuda da tecrübe sahibiler. Burada bir arkadaş ortamında bu işi o oturup enine boyuna detaylıca görüşeceğiz.’ dedi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Niğde SGK İl Müdürü Nail Van başta olmak üzere, Adana Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Mersin ve Kilis SGK Müdürleri katıldı.
(Dahi GEDİK)

Adana İl Müdürü Bilal Canbolat 2