Niğde’de halk arasında Sanat Okulu olarak bilinen, önceki adı ile Niğde Endüstri Meslek Lisesi, 2017 yılında yeni adı Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulun emektar Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) Hayri Çiçekdal 40 yıllık yürüttüğü görevini emeklilikle noktaladı.
1984 yılının başladığı görevini aralıksız olarak 40 yıl aynı okulda devam eden Hayri Çiçekdal 2024 yılının ilk ayında emekliye ayrılması görev yaptığı okulunda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
 


 

Aslen Hasandağı Ulukışlası nüfusuna kayıtlı olan Hayri Çiçekdal görev süresi boyunca binlerce öğrencinin mezuniyetine de tanıklık eden bir kişi. Çalışma hayatı boyunca aynı okulda mesai arkadaşları tarafından çok sevilen ve sayılan biri olarak hafızalarda kalan Hayri Çiçekdal gazetemiz Niğde Habere açıklamalarda bulundu.




Hem mutlu hem de hüzünlü olduğunu söyleyen emektar memur Hayri Çiçekdal; ‘’1984 yılında Süleyman Fethi caddesinde bulunun taş bina olarak hizmet veren Sanat Okulunda Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak göreve başladım. 40 yıl boyunca Niğde Endüstri Meslek Lisesi, şimdiki adı ile Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2024 yılının Ocak ayına kadar görev yaptım. Birbirinden değerli yüzlerce öğretmen ve memur arkadaşla görev yaptım. Okulumuzdan sayısız öğrenci mezun ettik. Kırk yıllık meslek hayatımda işimi her zaman en iyi şekilde yapabilmek için çalıştım. Meslek lisesi adeta benim evim oldu.

Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti


Mesai arkadaşlarımızla uyum içinde yıllarca aynı çatı altında görev yaptık. Her işin bir sonu olduğu gibi görevin de bir sonu vardır. Benim de burada 40 yıldır devam eden görevimin sonuna gelmiş bulunmaktayım.



Öncelikli olarak emekli olmam nedeniyle beni yemekli bir toplantı ile uğurlayan okul müdürüme ve müdür yardımcılarıma, tüm öğretmen arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma ve okulda görevli çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Benim sizlerden herhangi bir hakkım var ise şimdiden helal olsun, sizler de haklarınızı helal edin. Gönlümüz bir, kalbimiz bir’’ dedi.
(Dahi GEDİK)


 

Editör: Niğde Haber