Niğde’nin Alay kasabasında bir evde çıkan yangın belediye itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile söndürülürken evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.



Niğde’ye bağlı Alay kasabasında Milliyet mahallesi Karabulu sokak üzerinde bulunan Ali Soylu’ya ait evde elektrik kontağından kaynaklanan  yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine Alay Belediyesi itfaiye ekipleri ile vatandaşlar olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Ekiplerin ve vatandaşların müdahalesi ile yangın evin deposuna sıçramadan söndürülürken, evin yatak odası ile salondaki eşyaların tamamı yandı.

Yangının diğer odalara da sıçraması nedeniyle buradaki eşyaların da duman ve is nedeniyle kullanılmaz hale geldiği öğrenildi. Milliyet mahalesi sakinleri gazetemiz nNiğde habere yaptıklkarı açıklamada evi yanan Ali Soylu’nun beldede iş bulursa günlük çalışan bir işçi olduğunu ve düzenli bir gelirinin olmadığını ifade etti. Yangın nedeniyle ortalama 150-ile 250 bin lira gibi bir zararı olduğunu belirten mahalle sakinleri, çocukların okul kitapları ve okul malzemeleri ile birlikte elbiseleri dahil birçok ev malzemesinin yandığını ifade etti. Ev artık oturulacak durumda olmadığından, arkadaşımız geçici süreliğine bir komşumuzda  kalıyor dedi. 




Zaten kış ayındayız her yer çokl soğuk, komşumuuzun buradan başka gidecek bir yeri yok diyen mahalleli, yetkililerin evi yanan Ali Soylu’ya acilen yardımcı olmasını istiyoruz. Başta devletimizin, daha sonra Alay Belediyemizin ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile inşallah evin yeniden yaptırılacağına inanıyoruz dedi.
(Dahi GEDİK)

DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Editör: Niğde Haber