Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektör Yardımcısı Hamdi Doğan görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Niğde Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
Ankara’da MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret eden Prof. Dr. Doğan daha sonra aday adaylığı başvuru evraklarını parti genel merkezine teslim etti.
Başkentte Niğde Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan’a, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce ve Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez de eşlik etti.
MHP Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez Prof. Dr. Hamdi Doğan’ın aday adaylığı başvurusu ile ilgili; ‘’MHP Partisi Niğde belediye başkanı aday adaylığı için genel merkezimize başvurusunu yapan Kardeşim Prof. Dr. Hamdi Doğan’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum’’ açıklamasında bulundu.
1993 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 2013 yılında doçent olan Hamdi Doğan, 2019 yılında profesör unvanı aldı.
Bir dönem Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde de bulunan Doğan, 2022’de rektör yardımcılığı görevine getirilmişti. Prof. Dr. Doğan’ın çok sayıda Niğde tarihi ve kültürü üzerine yayımlanmış eser ve makalelerde imzası bulunuyor.
(Dahi GEDİK)
 

Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti

Editör: Niğde Haber