Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, 23-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Patatese Özel Tarım Fuarı’nda stant açtı.
Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil ettirilen patatesin, yerli ve milli çeşitleri, çeşit adayları, renkli çeşitleri ve patates siğil hastalığına tolerant çeşitleri ile fuar alanına dikimlerini gerçekleştirerek, Nevşehir’de düzenlenecek olan fuara katılım sağlayacak.
Türkiye'nin patates odaklı ve en kapsamlı fuarı olan Patates Özel Fuarı, yerli ve yabancı üreticiler ile tüm paydaşları bir araya getirecek. Fuarı yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş, firma ve üreticinin ziyaret etmesi bekleniyor.
ÇALIŞMALARIMIZLA İLGİLİ MATERYALLER SERGİLENECEKTİR
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda şunlara yer verildi; "23-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında DLG Fuarcılık tarafından düzenlenen POTATO DAY’s Türkiye Patatese Özel Tarım Fuarı’nda standımızı açtık. Standımızda, Enstitümüz tarafından geliştirilen Tescilli Yerli ve Milli çeşitlerimiz, Farklı Kabuk ve Et Rengine sahip çeşitlerimiz, Patates Siğil Hastalığına Tolerant Çeşitlerimiz, Yeni Geliştirilen Sanayilik çeşit adaylarımız ile Çeşit Geliştirme Çalışmalarımızla ilgili materyaller sergilenecek. Patates Araştırma Enstitüsü olarak standımıza tüm katılımcılarımızı bekliyoruz” dedi.
(Dahi GEDİK)
Enstitü Özel Tarım fuarı 3
Enstitü Özel Tarım fuarı 2