VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU

Niğde‘de ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında, Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yetişkinler için Okuma Yazma Kursun’ da’ başarılı olan kadın ve erkek toplam 20 kursiyerlere sertifikaları gerçekleştirilen törenle takdim edildi.
Niğde İnci Yavuz Kadıoğlu Anaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
"BAŞARI GÖSTEREN TÜM KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM"
Programda konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik,“ Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensubuyuz. Yine aynı şekilde peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde diyor ki ilim Çin'de olsa gidip alınız, gidip öğreniniz diyor. Yine Hazreti Ali Efendimiz bir sözünde şöyle diyor. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ Bu anlamda gerçekten üzülerek ifade İslam coğrafyasına baktığımız zaman Allah'ın emrinin çok fazla gereğini yerine getirmemişiz. Özellikle hanımefendiler açısından baktığımız zaman sonuçta yüce Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de bu emri sadece erkeklere vermiyor. Genel bir emir olarak veriliyor. Erkekler okuyacaklar, kadınlar da okuyacaklar. Nihayetinde toplum hem erkeklerden oluşuyor, hem bayanlardan oluşuyor. Bu kapsamda da ilk göreve başladığımız dönemde de arkadaşlarımıza talimatlarımız oldu. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kıymetli eşlerinin başlattığı seferberlik çerçevesinde biz de ilimizde okuma yazma seferberliği başladık. Sunucu arkadaşımız da ifade etti. Bosna'nın kıymetli lideri Aliya diyor ya;  ‘Özgürlük okumakla olur’  Okumak özgürlüğe uçmaktır. Okuyan bir insan hem kendisini bilir, hem yaratıcısını bilir, hem de toplumu bilir. Bu anlamda ben özellikle bu sene içerisinde açtığımız kurslarda başarı gösteren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kursları düzenleyen Halk Eğitim Müdürlüğümüze tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kursların sayesinde ilimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Sonuçta okuma yazmayla beraber nihayetinde hem insanlar kendi toplumunu bilecekler. Hem kendi dinlerini bilecekler ve aynı zamanda iyi gider anne, iyi gider baba olacaklar.” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.
NİĞDE’DE BU YIL TOPLAM 224 VATANDAŞ SERTİFİKA ALDI
Programda günün anlam ve önemine dair konuşan Niğde Halk Eğitim Müdürü Orhan Çetin ise konuşmasında,“ Milletimiz, okuma-yazma seferberliği konusunda son derece hassastır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan eğitim kampanyaları, büyük ilgi görmüş ve her biri bizi bir adım öteye taşımıştır. Hedefimiz, okuma yazma bilmeyen insan sayısını, sıfır seviyesine indirmektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız, okuryazar hale gelinceye, son kişiye ulaşıncaya kadar, bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Bundan sonra, eğitim alanında kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya odaklanmalı, ülkemizin gücünü perçinleyecek, yeni hedeflere yönelerek, daha yüksek eğitim standartlarına talip olmalıyız. Okuma-yazmanın ötesinde, nitelikli bir okur-yazar toplum olma yolunda, hızla ilerlemeliyiz. İlk emri ‘’OKU ‘’ olan bir dinin mensupları olarak da, bu çağrının cevapsız kalmayacağına inancım tamdır. Okuma yazma seferberliği kapsamında, ilimizde bu yıl açılan 76 kursta, 118 erkek, 106 kadın olmak üzere toplam 224 vatandaşımız sertifika almaya hak kazanmıştır.” Dedi.Program kursiyerlerin şiir dinletisi ve sertifika takdim töreni ile devam etti. Başta Niğde Valisi Cahit Çelik olmak üzere eşi Nermin Çelik, Niğde Milli eğitim Müdürü Yardımcısı Ahmet Şenel ve Niğde Halk Eğitim Müdürü Orhan Çetin, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerini takdim etti.
80 YAŞINDA OKUMA VE YAZMA ÖĞRENDİ
Yetişkin okuma yazma kursunun en yaşlı kursiyeri olan 80 yaşındaki Kamile Kılıçasan sertifika töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, “Öğretmenim sayesinde, Dünyaya yeniden geldim, 80 yaşında okumayı öğrendim. 13 çocuk annesiyim,  11 de torunum var. Hiçbir zorluk yaşamadım. Çok da iştahlı geldim gittim, ailem çevrem desteklediler, hepsi benden feyz alıyor ve seviniyorlar.Torunlarımla da oturup ders çalıştım bana yardımcı oldular. Sabah Kur'an kursuna, öğleden sonrada okulumuza geldim. Çok sevinçliyim ve çok huzurluyum” Sözleriyle duygularını paylaştı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber