Niğde’ye eğitim için gelen özellikle üniversite öğrencilerinin ekonomik olması sebebiyle sıkça tercih ettiği 2’nci el spot eşya için esnaflar hazırlıklarını tamamlayarak öğrencileri beklemeye başladı.
Okulların açılmasına bir ay süre kala özellikle Niğde’de üniversite öğrencilerinin taleplerini karşılamak adına ikinci el eşya piyasası ve satıcıları da hareketlendi. Spot ve ikinci el eşyaları depolamaya başlayan esnaf, öğrencileri beklese de önceki satış dönemlerindeki miktarda satış yapamadıklarını da belirtti.
ÖĞRENCİLER SABIRLA BEKLİYORUZ
Ürün çeşitliği ile hesaplı eşyalar ile öğrencileri beklediklerini söyleyen İkinci el eşya satıcısı esnaflar genel olarak; ‘Pandemi nedeniyle geçen yıl okulların açılmaması biz esnafları olumsuz etkiledi. Bu nedenle bu yıl üniversitenin açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen iş yerlerinde ufakta olsa bir hareketlenme başladı. Şu anda öğrencilerin gelişini sabırla bekliyoruz. Pandemi ile mağdur kaldık, dükkân kiraları falan bizleri zorladı. Eşyalarımız ve ürün çeşitliliğimiz fazla, çekyat, koltuk, baza, halı öğrencinin ihtiyacı olup alabileceği her şey var. Hesaplı cüzi miktarlarda ürünlerimiz ile onlara yardımcı olmaya hazırız’ şeklinde konuştu.
ESKİSİ KADAR SATIŞ YAPAMIYORUZ
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini kazanan öğrencilerin, kiraladıkları evlere eşya almak için spot ve ikinci el eşya satıcılarına geldiğini ifade eden esnaflar, "Bizim sektör öğrencilere yönelik, okulların açılmasına az bir süre kaldı, malzemelerimizi aldık. Öğrencileri bekliyoruz. İnşallah öğrenciler Niğde’ye geldiğinde satışlarımızda hareketlilik olacak. Geçtiğimiz son yıllara kadar ikinci el eşya piyasası oldukça iyi idi fakat eskisi kadar satış yapamıyoruz. Eşyalı kiralık dairelerin ve özel yurtların işlerini büyük oranda azalttığını da belirtmeliyim, bu gün itibariyle ikinci el eşya piyasasının durgun olduğunu da ekledi.
(Dahi GEDİK)
Spotcular 3
Spotcular 1