LGS Yerleştirme sonuçları açıklandı LGS Yerleştirme sonuçları açıklandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Mühendislik Fakültesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz, Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş, çeşitli sektörlerde yeni çalışanların işe oryantasyon sürecini kısaltacak sanal gerçeklik tabanlı yazılım projesi geliştirdi.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümü’nde görevli akademisyenlerden olan ve projenin yürütücülüğünü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz, yine aynı bölümde çalışan Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş ile birlikte NÖHÜ Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle kurdukları şirkette, birçok sektörde işbaşı eğitimini kısaltacak sanal gerçeklik tabanlı yazılım geliştirdi.
Proje kapsamında imalattan gıda ve tarıma, savunma sanayiinden hizmet sektörüne kadar birçok sektörde kullanılacak sanal gerçeklik gözlüğüyle, özellikle işgücü devrinin fazla olduğu sektörlerde artık işbaşı eğitimleri daha da kısa olacak. Artırılmış gerçeklik teknolojisine dayalı bu inovasyon böylece sektörlere oryantasyon amacıyla başvurulan dijitalleşme konusunda önemli bir alternatif sunacak ve söz konusu alanda işletmelere verimlilik sağlayacak.
REKTÖR USLU’DAN AKADEMİSYENLERE TEBRİK
Konuyla ilgili açıklama yapan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, birçok alanda eğitim, bilim, ar-ge, teknoloji ve inovasyonda öncü olan Üniversitemizin bu projeyle konumunu bir kez daha kanıtladığını belirtti. “Bu vesileyle hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diyen Rektör Uslu, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri lisans programı açılan ve Türkiye’de Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi açılması uygun görülen sayılı yükseköğretim kurumu arasında yer alan Üniversitenin yakın vadede yazılım, yapay zekâ ve bilişim teknolojileri alanında adından daha fazla söz ettiren bir üniversite olacağını da sözlerine ekledi.
(Dahi GEDİK)

Çalışanların Oryantasyon Sürecini Kısaltacak Inovasyon 2

Editör: Niğde Haber