Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) bünyesinde görev yapan koruma ve güvenlik personeli ile idarecilerine ilk yardım eğitimi verildi.

Whatsapp Image 2024 02 28 At 15.40.17 (1)

Tıp fakültesinde yaklaşık 2 hafta süren ve Genel Sekreter Yardımcıları Erkan Altın ile Alper Aydoğan’ın da katıldığı eğitimlerde koruma ve güvenlik personeline acil durumlarda profesyonel ekipler gelene kadar durumun nasıl kontrol altında tutulacağı, doğru ve bilinçli müdahaleler, ilk yardım müdahalesinde nelerin yapılacağı uygulamalı ve teorik olarak öğretildi. Eğitimler NÖHÜ Tıp Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Çiğdem Samancı Tekin tarafından verilirken, personel kurs sonunda ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.

Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi

Whatsapp Image 2024 02 28 At 15.40.17

HEDEFİMİZ PERSONELİMİZİ DAHA YETKİN HALE GETİRMEK
Eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasında, “Üniversitemizin hedeflerine uygun olarak koruma ve güvenlik personelini daha yetkin hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Koruma ve güvenlik personelimize daha önce AFAD gönüllülük eğitiminin yanında birçok eğitim aldırdıklarını da aktaran Rektörümüz Uslu, “Ben buradan eğitim sürecinde personelimize kıymetli katkılar veren Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Samancı Tekin Hocamıza teşekkür ediyor, ayrıca personelimizi eğitime verdikleri önem konusunda ise tebrik ediyorum.” dedi.
(Dahi GEDİK)