Yaşanan depremlerin ve beraberinde devam eden ekonomik sıkıntıların etkilerinin azami artış gösterdiği şu günlerde birçok gayrimenkul yatırımcısı Niğde’yi işaret ederek; ‘Bu arazi bölgeleri gelecekte altından bile daha değerli olacak’ sözleriyle Niğde’nin taşının toprağının altın değerinde bir şehir olduğu ile ilgili söylemleri her geçen gün artıyor.
ARAZİ HAREKETLİLİĞİ VE DEĞİŞİM!
Gayrimenkul yatırımcıları yakında arazi konusunda çok değer kazanacak illerin başında Niğde’yi işaret etmesi bir yandan arazi borsasında da hareketliliğe sebep oldu.
NİĞDE GÜVENLİ VE ÖNÜ AÇIK BİR İL!
Toprak yatırımcısının çoğunun algısının; “Alacağım, yatırım yapacağım yer ya gözümün önünde olsun ya da bana yakın olsun. Yatırım için alayım ama yarın bir gün belki ev yapmak isterim. İzmir’den de çok kopamam” şeklinde olduğu gibi konuların artık o kadar da önemli olmadığının altını çizen yatırım uzmanları, yaşanan depremlerin, ağırlaşan yaşam şartlarının, büyük illerde ve batıya gittikçe artan yüksek rakamlı arsaların Niğde gibi illerde büyük değişime sebep olacağını işaret ederek; “Niğde’deki arazi yatırımı, hak sahiplerine altından daha fazla kazandıracak” sözleri ile desteklemeye devam ediliyor.
YABANCI YATIRIMCI SAYISI ARTIYOR
Niğde’de son aylarda hem konutta, hem de arsa fiyatlarındaki değişimlerin birçok nedeni varken, Niğde’nin yaşam kalitesi olarak benzeri birçok ilden daha ileride olduğu, güvenli ve yaşam değerlerinin her geçen gün yükselişte olması kentin taşını ve toprağını değerli yapıyor. Buna örnek olarak ise son yıllarda şehre gelen yatırımcı ve yabancı firmaların sayısındaki artışı, yeni AVM projelerini, yaşam alanları gibi faktörler gösterilebilir.
(Murat ÜMRANLİOĞLU / ÖZEL HABER)