Karışık dövüş sanatları olarak bilinen MMA dövüşçüsü aslen Niğde'nin Altunhisar İlçesine bağlı Akçaören köyü nüfusuna kayıtlı ve çocukluğundan beri Viyana'da yaşayan İbo Aslan 15 Ağustos’ta Amerika'nın en büyük organizasyonlarından birinde ringe çıkacak.
Daha önceki müsabakalarında rakiplerinin korkulu rüyası olan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2019 yılında düzenlenen Vendetta şampiyonlar gecesinde ringe çıkan MMA dövüşçüsü İbo Aslan, rakibini nakavt ederek 23 yaşında dünya şampiyonluk kemerini beline takmıştı.
Niğdeli şampiyonumuz bu kez Amerika’nın Las Vegas eyaletinde yapılacak olan karşılaşmada, İbo Aslan’ın Brezilyalı rakibinin toplam maçlarda 12 nakavtı ve bir yenilgisi bulunuyor. İbo Aslan’ın ise 11 nakavtı ve bir yenilgisi var. İki güçlü rakibin karşı karşıya geleceği maç büyük çekişmeye sahne olacak.
Altunhisar ilçesine bağlı Akçaören köyünde doğan ve 6 yaşında Viyana’ya giden İbo Aslan, 1,90 boyunda ve 106 kilo ağırlığında dev bir dövüşçü olarak biliniyor. 23 yaşında dünya şampiyonu oldu. Gelecekte büyük başarılara imza atmak istediğini belirten İbo Aslan, elde edeceği başarılarla ülkemizi gururlandıracağına inancının tam olduğunu söyledi.
(İbrahim UGUN)