Niğde’nin genç yazarı 14 yaşında başladığı roman yazma hevesini 7 yılda yazdığı 7 ayrı romanla geliştirerek ciddi bir yol kat etti. Genç yazar geriden gelen gençlere edebiyatın öneminden bahsederken, ailelerinde bu konuda destek olmalarının büyük önem kazandığının altını çizdi.
Henüz 20’li yaşlarda olmasına rağmen edebiyata ve kitaplara olan bağlılığı Niğdeli genç yazar Mucize Fatma İnan’ın hayatına bu süreçte 7 roman, onlarca makale sığdırdı. Birçok dergide yazarlık, derleme projelere imza da atan Mucize fatma İnan bir edebiyat dergisinde de genel yayın yönetmenliği görevini yürütürken 2 ayrı edebiyat dergisinin ise kuruculuğunu yaptı.
2003 doğumlu Niğdeli yazar, Niğde Ömer Halisdemir üniversitesinde yapı denetim öğrencisi olarak yüksek eğitimine devam ederken edebiyat ile olan bağlarını bugüne kadar yayınladığı romanları ile güçlendirmeye devam ediyor. Berdelden Geriye Kalanlar ve Kanunsuz Topraklar, Kalemin Mucizesi, Kalemin Rengi ve kalemin ahengi kitapları ise raflarda yerini alan eserlerinden bazıları.
HERŞEY BİR TÜRKÇE SORUSU İLE 8’NCİ SINIFTA BAŞLADI
Mucize Fatma İnan, kitapları, yazarlığı ve genç hayatındaki bazı deneyimlerini hayatına dair kesitler ile şöyle ifade ediyor; “14 yaşımda edebiyat ile tanıştım. Yazarlık serüvenimde bana destek olan aileme buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Aile kocaman bir dağdır bizler ise o dağın taşları. Taşları yerine oturttuğumuz da kendi hayatımıza yön vermeye başlıyoruz. Hayal dünyamın zihnime sığmayışını 8. Sınıfta Türkçe sınavında öykü sorusunu istenilenden fazlasını yazarak fark ettim. Oysaki bir Türkçe sorusu hayatımın temel taşı olacağını bilmeden yazdığım ilk şeydi. Elmas ezilerek, bir emek sonucu ortaya çıkan bir mücevherdi. Emek ve çabanın altında yatan uykusuz geceler kendinden fedakarlıklar yapman, senin işin en büyük mücevherindi. Tarafıma iletilen olumsuz düşünceler, heves kırıcı sözler ve alaya alınan bu emeğimin bir gün cevher gibi parlayacağına inanarak ilk adımımı attım. Başladığım bu yolda kim ne söyleri bir kenara bırakarak sadece kendimi dinledim. Ben ne istiyordum? Bu benim kendime sorduğum en önemli sorulardan bir tanesi oldu. Aslında her insanın bir dünyası vardır. Ve o dünyanın için hayallerinden kendine bir hayat kurar ve orada yaşamaya başlardı. Ben kurduğum hallerimi gerçekleştirmek istiyordum.
KİTAPLAR DOKTOR BİZDE ONLARIN HASTASIYDIK
17 yaşıma kadar 3 senedir tek tük şeyler yazarak kendimi geliştirmenin yollarını aradım. Hiç bilmediğim türde kitaplar buldum. Okulun kütüphanesine adımı yazdırarak oranın görevlisi oldum. Kitaplar tek hayata bağlı kalmayan bir cennetti. Kendi hayatı dışında kurguda olsa başka hayatları okur ve empati yoluyla az da olsa insanları anlama çabasını geliştiriyordu. Kitaplar doktor bizde onların hastasıydık. 20 yaşıma geldiğimde hayallerimle birlikte kocaman bir ordu olmuştuk. Artık bu dünyada yanlız değildim ben ve gerçekleştirilmeyi bekleyen hayallerim vardı. Ne yapacağımı nasıl fikir alıp kendimi daha fazla nasıl geliştireceğimi bilmediğim bir yola başvurdum. Beni sadece ben kurtarabilirdi.
20 YAŞINA GELİNCE NE İSTEDİĞİMİ ARTIK BİLİYORDUM
Arka planda yavaş yavaş yazdığım romanlarımı biriktirdim. Her birinden farklı acılar farklı gülüşler kısacası birbirinden bağımsız bambaşka hayatlar yaşandı. Kenarda biriktirdiğim köşe yazılarımı, denemelerimi ve öykülerimi nasıl değerlendireceğimi bilmeden karşıma çıkan bir arkadaş sayesinde edebi dergilerinde yer aldım. Elime basılı gelen yazılarım beni bir adım daha yukarıya taşıyor ve eksikliklerimi kapatmamı sağlıyordu. Gerçekleştirmek istediğim en önemli şeylerden bir tanesi de yazmış olduğum romanlarımı rafıma koymaktı. 6 senemi verdiğim bu yolda biriktirdiğim yazılarımı dergilerde yayınladım. Artık uzun emeklerimin meyvelerini toplamaya başlamıştım. Artık 20 yaşında ne istediğini bilen hayat gayesini sadece kendisine adamış biri olmuştum. Yazmış olduğum Berdelden Geriye Kalanlar adlı romanımı 2022 yılı 19 Mayıs günü ilk kelimesini yazmış ve 2023 yılı 19 Mayıs günü ilk imzalarını atarak okurlarına buluşturdum.
EDEBİYAT DERGİSİ KURDUM
Bana gelen yapıcı eleştiriler beni bir adım daha üste taşıyordu. Romanımı çıkartmanın ardından şu anda birinci yılını doldurduğumuz bir edebiyat dergisini kurup edebiyatseverleri bir araya topladım. Ardından ilk Derlemiş olduğum KALEMİN MUCİZESİ isimli derleme kitap ile edebiyatın büyülü dünyasında yer edinip 2. Serisi olan Kalemin Rengi derleme projesiyle ve 3. Serisi olan Kalemin Ahengi derleme projesini tamamlandı. Ardından düzenlemesini bitirdiğim Kanunsuz Topraklar isimli kitabımı raflara getirerek bir kez daha seçtiğim bu yolda kendime gurur duydum.
Geçtiğimiz Mart Ayında ikinci edebiyat dergimizi de kurarak başlamış olduğum serüvenimi bir adım daha ilerlettim.
YENİ BİR PROJE DAHA YOLDA
Şu anda okurlarını bekleyen yeni bir edebiyat projesini okurlarına buluşturmak için gün sayıyoruz. Düzenleme aşamasında olan AFİRA isimli kitabım çok yakında raflarda yer almasının heyecanını taşıyorum. Ara ara kendim harici yapılan, 1 kadın 1 hikaye 1-2, Aşkı vaveyla, şair masası, yaşamın kıyısından, şiir treni, öykü dükkanı, ruha dokunan mısralar, isimli derleme projelerde de eserlerim yer almış durumda.
KENDİ ÇOCUKLUĞUMUN ELİNDEN TUTTUM
Şu anda 21 yaşındayım ve kendi elimden tutup 14 yaşında ki kız çocuğuna yardım etmemin gururunu yaşamaktayım. Geçtiğimiz Nisan ayında yaptığım ilk imza günümde kendimden fedakarlık ettiğim zamanlar uykusuz gecelerim emeklerim çabalarım gözümün önünden bir bir geçerken ağlamak üzereydim.”
BEN HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİREN BİR MUCİZEYDİM
Hayallerinin peşinden devam edeceği konusunda da emin olduğuna işaret eden Yazar Mucize İnan; “Ben hayallerimi gerçekleştiren bir Mucizeydim. Ailemin, yaptığım bu kadar şeyde arkamda dağ gibi durup gururla bakması babamın kanatlarının altına alıp beni sıkı sıkı sarması yanımda mutluluğumu gülerek izleyen annem ve kız kardeşlerim bana bu dünyada verilen en güzel şükür sebeplerim oldu. Mucizeler tesadüflere bağlı değildi. Ve ben tesadüflere bırakmayarak elinden tutup buraya kadar getirdiğim kız çocuğuna aşıladığım tek şey vardı. İnanmak başarmanın yarısıydı” diye konuştu.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)

Kemerhisar Belediyesi’nden Kültür ve Turizm festivali Kemerhisar Belediyesi’nden Kültür ve Turizm festivali

Niğdeli Genç Yazar Akranlarına Örnek Oluyor (5)

Niğdeli Genç Yazar Akranlarına Örnek Oluyor (4)

Niğdeli Genç Yazar Akranlarına Örnek Oluyor (1)

Niğdeli Genç Yazar Akranlarına Örnek Oluyor (2)

Editör: Niğde Haber