Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Çelik, Valilik Toplantı Salonu'ndaki programda, Niğde'de bin 288 emniyet ve 736 jandarma personelinin görev yaptığını söyledi. Vali Çelik, Niğde'de Mayıs ayı içerisinde meydana Gelen Başta Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Göçmen Kaçakçılığı, Siber Suçlar, Asayiş Suçları ve Trafik Kontrollerine Yönelik Çalışmaları açıkladı.
“NİĞDE’MİZİN HUZURU TÜRKİYE’MİZİN HUZURU”
Vali Çelik , “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Niğde’mizde huzur ve asayişin sağlanması için 7/24 görev yapan güvenlik güçlerimizin mayıs ayı verilerini paylaşmak üzere bir aradayız. Şehrimizde bin 288 Emniyet ve 736 Jandarma mensubu olmak üzere toplam 2 Bin 24 Personelimiz ile görev yapıyoruz.
Niğde’mizin Huzuru Türkiye’mizin Huzuru İçin Mesai Mefhumu Gözetmeden gece gündüz demeden canla başla çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz. Şimdi 2024 Yılı Mayıs içerisinde İlimizde Meydana Gelen Başta Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Göçmen Kaçakçılığı, Siber Suçlar, Asayiş Suçları ve Trafik Kontrollerine Yönelik çalışmaları sizlerle paylaşacağım” Dedi.
Niğde Valisi Cahit Çelik, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin Mayıs ayı içerisinde Niğde’ de gerçekleştirdiği çalışmaları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaştı.
TERÖRLE MÜCADELE KAPSAMINDA 19 OPERASYON
2024 Yılı Mayıs ayı İçerisinde Terör Örgütlerine Yönelik Yapılan Çalışmalarda Niğde’de; 19 Operasyon düzenlendi,19 Şahıs yakalandı.1 Şahıs Tutuklandı.1 Şahıs Hakkında Adli Kontrol Kararı verildi.17 Şahıs Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Terörden aranması Olan 1 Aranan Şahıs Yakalanarak Cezaevine Teslim edildi.
KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE
2024 Yılı Mayıs ayı İçerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında Niğde’de; 14 Operasyon Düzenlendi. 18 Şahıs Yakalandı ve 18 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu Operasyonlarda; 1 Milyon 375 Bin adet Gümrük Kaçağı Makaron,735 Paket Kaçak Sigara,95 Şişe Sahte Alkol,6 Adet Gümrük Kaçağı Cep Telefonu, 5 Adet Sahte Belge,4 Adet Sahte Çek, 2 Adet Sahte ABD Doları, 2 Adet Ruhsatsız Tüfek ve 3 Ton Vergilendirilmemiş Gübre ele geçirildi.
NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE
Vali Çelik Narkotik Suçlarla ilgili gerçekleştirilen çalışmaları açıklayarak,  “Birçok mesele gibi madde bağımlılığı da tüm dünyada artık şekil değiştiriyor. Bağımlılık yapan maddelerin çeşidinin artması, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede daha çok tedbir almayı gerektiriyor. Devletimiz, geleceğimiz olan gençlerimizin ömürlerinden çalan uyuşturucu arzıyla mücadelemiz ara vermeksizin kararlılıkla devam etmektedir.2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında Niğde’de uyuşturucunun Önlenmesine Yönelik Yapılan Çalışmalarda; NARKO TIR Faaliyeti Kapsamında 2 Etkinlikle 8 bin 500, NARKOREHBER Uygulaması Kapsamında 15 Etkinlikle 951,NARKO NOKTA Projesi Kapsamında 4 Etkinlikle 908, EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE Projesi Kapsamında 6 Etkinlik 403 Anne Ve Anne Adayı olmak üzere toplamda 27 etkinlikle 10 Bin 762 vatandaşımıza ulaşılarak bilgilendirme yapılmıştır. 2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde Uyuşturucunun Arzının Önlenmesine Yönelik Gerçekleştirilen Operasyonlara Baktığımızda; İlimizde 117 Operasyon Düzenlenmiş, 139 Şahıs Yakalanmış,29 Şahıs tutuklanmış,10 Şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış,100 Şahıs Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılmıştır. Bu Operasyonlar neticesinde, 861 Gram bonzai, 531 Gram esrar,256 Gram metamfetamin, 10 Gram eroin, 9 Gram kokain, 230 Adet sentetik ecza, 97 Adet ecstasy, 23 Adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 Adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Ayrıca Bu Operasyonlarda 10 BİN 100 TL paraya el konulmuştur.” Dedi.
GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE
Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele Kapsamında Niğde’de 4 Operasyon düzenlendi, 3’ü organizatör olmak üzere 6 şahıs yakalandı, 6 Şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.2 Araca El konuldu, bu Süreçte 15 Düzensiz Göçmen yakalanarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında Niğde’de 1 Operasyon Düzenlendi. 3 Şahıs yakalandı.
2 Şahıs tutuklanmış, 1 Şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Sanal Devriye Kapsamında Bin 180 Sosyal Medya hesabı araştırılmış. Ayrıca 154 farklı materyalin incelenmesi tamamlandı.
ASAYİŞ OLAYLARIN AYDINLATILMA ORANI YÜZDE 94
Niğde Valisi Cahit Çelik Mayıs ayının Asayiş olaylarını açıklayarak, “2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde Niğde’de gerçekleşen Bin 94 Asayiş olayının bin 28’i aydınlatılmıştır. Olayların Aydınlatılma Oranı Ortalaması %94. Asayiş olaylarının konu başlıklarına ve aydınlatılma oranlarına baktığımızda; Malvarlığına yönelik gerçekleşen 170 Olaydan 119’u aydınlatılmış olup, aydınlatılma Oranı %70’dir. Kişilere karşı gerçekleşen 468 Olaydan 458’i aydınlatılmış olup, aydınlatılma oranı %98’dir. Millete ve Devlete karşı gerçekleşen 10 olaydan 10”u aydınlatılmış olup, aydınlatılma oranı %100’dür.Topluma Karşı Gerçekleşen 124 Olaydan 122’si Aydınlatılmış Olup; Aydınlatılma Oranı %98’dir.Takibi Gerektiren 322 Olaydan 319’u aydınlatılmış olup, aydınlatılma oranı %99’dur.” Bilgisini paylaştı.
156 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Vali Çelik toplantının devamında, “Sayın Bakanımızın Üzerinde Hassasiyetle Durduğu ‘Aranan Şahıslar’ konusuna baktığımızda; İfadeye yönelik aranması olup yakalanan 75 Şahıs, Adli Para cezası aranması olup yakalanan 13 Şahıs,0-5 Yıl Arası Cezası olup, yakalanan 56 Şahıs,5-10 Yıl Arası cezası olup, yakalanan 6 Şahıs,10 Yıl Ve Üzeri Cezası Olup, Yakalanan 6 Şahıs Olmak Üzere; Toplam 156 Aranan Şahıs Yakalanmıştır” Dedi.
202 KADES ÇAĞRISI ALINDI
Aile İçi Ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Niğde’de 96 Aile İçi olay gerçekleşti, 80 Şahsa yönelik tedbir kararı uygulanmıştır. Niğde’de KADES Uygulaması Kullanıcı sayısı Mayıs ayında 96 artmış olup, Mayıs ayında 202 KADES Çağrısı alındı.
61 BİN 58 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Vali Çelik toplantının son kısmında “Artık Trafik Canavarına bir can dahi vermek istemiyoruz. Bırakın can vermeyi, tek bir vatandaşımızın burnunun dahi kanamasını İstemiyoruz.  Bakanlığımız, Trafik konusunda bugüne kadar pek çok motto ile farkındalık çalışmaları yapmıştır. Trafik Ekiplerimiz, 2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde de uygulama noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürmüşlerdir. Yapılan denetimlerde; 61 Bin 58 araç kontrol edilmiş, kontrollerde 12 Bin 821 Araca cezai işlem uygulanmış,
Eksikliği bulunan 373 Araç ise Trafikten men edilmiştir. Tüm uygulama ve kontrollerimize rağmen 2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde 296 Trafik Kazası Meydana Gelmiş Ve Kazalar Neticesinde 163 Vatandaşımız yaralanmış, 4 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Yaşanan Kazalar neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Son Olarak Sizlere 2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde yapılan uygulamalar ile ilgili bilgi vererek, sözlerimi toparlamak varsa sizlerin sorularını almak istiyorum.2024 Yılı Mayıs ayı içerisinde İlimizde 13 Huzur Uygulaması (Aranan Şahıslar Ve Hırsızlık Suçlarının Önlemesine Yönelik), 4 Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadeleye Yönelik, 36 Trafik Uygulaması Olmak Üzere Toplam 53 Planlı Uygulama Gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İlimizin farklı noktalarında bulunan Uygulama Noktalarında 7 gün 24 saat esasına göre uygulamalarımız devam etmektedir. Bu Uygulamalarda, 95 Bin 370 Şahıs sorgulanmış,
Çeşitli suçlardan aranması bulunan 307 şahıs yakalanmış,48 Bin 957 Araç sorgulanmış ve Bin 934 Araca ise cezai işlem uygulanmıştır. Sözlerimin Sonunda Bir Kez Daha Vatandaşlarımızın Huzurunu Tesis Etme Adına İcra Ettikleri Bu Operasyonlar Da Görev Alan Her Kademedeki Tüm Emniyet Ve Jandarma Personeline Şahsım Ve Niğdeli Hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” İfadelerime verdi.
Niğde Valisi Cahit Çelik’in başkanlığında gerçekleştirilen ‘Güvenlik Bilgilendirme’ toplantısında, Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar’da hazır bulundu.
(Dahi GEDİK)

Kazaya karışarak kaçan araç ve sürücü yakalandı Kazaya karışarak kaçan araç ve sürücü yakalandı

D S C 0321

Editör: Niğde Haber