Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temmuz ayı dahil yedi aylık süreçte kurulan, kapanan ve tasfiye edilen şirket verilerini açıkladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temmuz ayı ve yedi aylık süreçte kurulan, kapanan ve tasfiye edilen şirket istatistiki verilerine göre 2023 yılında 7 aylık sürede Niğde’de 196 şirket kurulurken, 55 şirket ise kapanma yoluna gitti. 
TOBB tarafından açıklanan verilere göre Niğde’de bir önceki yılın aynı dönem ve ayına göre kapanan şirket sayısı da kurulan şirket sayısı da artış gösterdi. 2023 yılının ilk 7 ayında 196 şirket ve 8 kooperatif kurulurken, 55 şirket, 39 şahıs işletmesi ve 1 kooperatif olmak üzere 95 işyeri kepenk kapattı. 
Sanayi ve ticarete yapılan yatırımlar ve sanayi bölgeleri ile ticaret hacmi büyüyen Niğde’de açılan ve kapanan şirket verilerine göre 2023 yılının sadece temmuz ayında 20 şirketin kurulduğu ve sadece 1 şirketin kapandığı görülüyor. Verilere göre yılın ilk ye ayını kapsayan sürece bakıldığında ise kapanan şirket sayısının azaldığı da verilerde yer alıyor. Verilere göre hem kurulan hem de kapanan şirket sayısının 2023 yılında artışta olduğu gözleniyor. 
(Dahi GEDİK)