Niğdeli şampiyon dövüşçü İbo Aslan Amerika’da yılın maçına çıkıyor. Niğde’nin Altunhisar ilçesi Akçaören köyü nüfusuna kayıtlı olan İbo Aslan 15 Ağustos pazar günü Amerika’da tarih yazmaya hazırlanıyor.
Karışık dövüş sanatları MMA dövüşçüsü İbo Aslan çıktığı maçlarda rakipleriini nakavt ederek adını şampiyon olarak yazdırmayı başarmıştı. Amerika’nın Lasvegas eyaletinde yapılacak büyük buluşmada Türkiye’nin kalbi İbo Aslan için atacak.
İBO ASLAN’IN BAŞARI KARNESİ
Niğdeli şampiyon dövüşçü İbo Aslan’ın 12 maç sonunda 11 nakavtı ve bir yenilgisi bulunuyor. İki rakibin başarı oranlarının birbirine yakın olması maçın zorlu geçeceğini işaret ediyor.
Türk dövüşçü İbo Aslan 2019 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Vendetta şampiyonlar gecesinde rakibini nakavt ederek dünya şampiyonluk kemerini takmayı başarmıştı.
15 Ağustos’ta çok sayıdaki televizyon kanalından canlı olarak yayınlanacak olan maçta İbo Aslan’ın hedefi rakibini yenerek ülkemizin adını tekrar duyurmak ve bayrağımızı dalgalandırmak. 
BREZİLYALI RAKİBİN BAŞARI KARNESİ
İbo Aslan’ın pazar günü karşılaşacağı Brezilyalı rakibinin 13 maçta 12 nakavtı ve bir yenilgisi bulunuyor.
İBO ASLAN KİMDİR?
Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Akçaören köyünde dünyaya gelen ve 6 yaşında ailesi ile birlikte Avusturya’nın başkenti Viyana’ya yerleşen İbo Aslan 1.90 boyunda ve 106 kilo ağırlığında. 23 yaşında dünya şampiyonu olmayı başaran Aslan, gelecekte çok daha büyük başarılara imza atmak istediğini belirterek buna da inancının tam olduğunu söyledi.
BABA DEMİRASLAN: TÜM TÜRKİYE’DEN DESTEK BEKLİYORUZ!
Niğde Haber Gazetesi olarak bo Aslan’nın Viyana’da yaşayan ve şu anda oğlu ile birlikte Amerika’da bulunan babası Cumali Demiraslan'a ulaştık. Baba Demiraslan haber merkezimize sitemli açıklamalarda bulundu. Demiraslan yaptığı açıklamada; 'Dünyadaki tüm Türklerden ve özellikle de Türkiye’den destek bekliyoruz. Bu büyük organizasyonda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz, bu konuda İbo Aslan’a sahip çıkılmasını istiyoruz dedi. Bu tip maçlarda moral ve motivasyon çok önemli. Biz bunu Amerika’da görmek ve hissetmek istiyoruz. İbo bir Türk oyuncu ve yıllardır Türkiye’nin başarısı için ter döküyor.  Ben, antrenman anından son ana kadar her dakika oğlum İbo’nun yanındayım. Cumali Demiraslan, buradan  başta Niğde Belediye Başkanımzı Emrah Özdemir'e, Milletvekillerine, Valilere, Kaymaklamlara,  Genel Müdürlere, Niğdeli tüm bürokratlara ve Türk yetkililere sesleniyorum.  Lütfen bize destek olsunlar, bize bu moral gücü hissettirsinler. 15 Ağustos’ta inanıyorum ki oğlum İbo Aslan buradan zaferle ayrılacak. Buradan Niğde'ye ve tüm Türkiye'ye selamlar, saygılar sunuyorum' dedi. 
TÜRKİYE’DE MAÇ YAYINI OLACAK MI?
15 Ağustos’ta çok sayıdaki televizyondan canlı olarak yayınlanacak olan MMA dövüş sporunun en önemli maçlarından biri olan bu karşılaşmanın Türkiye’de yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda şu ana kadar herhangi bir kanal veya platformda bir açıklama yapılmadı.
(Dahi GEDİK)