Vali Çelik’e, eşi Nermin Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşi Duygu Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve eşi Rahşan Delen ile İl Jandarma Komutanı Gürol Okyar ve eşi Emine Okyar eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve eşi Canan Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kaymakamı Bilal Göksun, Aksaray İl Emniyet Müdürü Bekir Demir, Aksaray İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer ile Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve eşi Hatice Solak tarafından Niğde heyeti karşılandı.

Niğde’de Anne Taksi dönemi başlıyor
Niğde’de Anne Taksi dönemi başlıyor
İçeriği Görüntüle

G5 A Bcoy Xc A A5W8K

Heyet, ilçede bulunan Sultanhanı Kervansarayı’nı gezerek tarihi yapı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Program kapsamında yöresel halı ve kilim tezgâhları ziyaret edilerek el emeği ürünler incelendi.

Vali Cahit Çelik, ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Selçuklu mirasının en önemli yapılarından biri olan Sultanhanı Kervansarayı’nı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Nazik ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Muhabir: Niğde Haber