Niğde Kültür ve Sanat Derneği 10. Yılını Gururla Kutladı
Niğde’nin kültürel hayatına on yıldır katkı sunan Niğde Kültür ve Sanat Derneği, kuruluşunun 10. yıl dönümünü anlamlı bir programla kutladı. 10 Ekim 2015 tarihinde kurulan dernek, birikimini ve sanata olan katkısını gözler önüne seren törende büyük ilgi gördü.
Niğde Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatseverler ve dernek gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti.
“KALPLERE SANAT VE SEVGİ TOHUMU EKTİK”
Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Meral Bıyık, duygusal ve bir o kadar da gurur dolu ifadelerle derneğin 10 yıllık yolculuğunu anlattı.
“10 Ekim 2015’te çıktığımız bu yolda, Niğde’mize kültür ve sanat alanında pek çok proje ve etkinlik kazandırdık. Hedefimiz, her yaştan en az bir kişinin kalbine sanat ve sevgi tohumu ekmekti. Bu hedefimize ulaştığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.”
Bıyık, derneğin bugüne kadar yürüttüğü kültürel faaliyetlerle sadece sanat üretmediğini, aynı zamanda toplumsal birlikteliğe katkı sunduğunu vurguladı.

“GEÇMİŞİN MUHASEBESİ, GELECEĞİN MOTİVASYONU”
10.yılın sadece bir kutlama değil, geleceğe dair güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Meral Bıyık: “Bu yıl dönümü, geçmişimizi değerlendirmek kadar, gelecek için de yeni hedefler koymamıza vesile oluyor. Önümüzdeki dönemde de kültür ve sanat alanında örnek projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen herkese ve bizlere destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Nice 10 yıllara…” ifadelerini kullandı.
SERGİ VE SANAT GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Konuşmaların ardından derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerden oluşan fotoğraf sergisi açıldı. Ardından sanat gösterileri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Katılımcılar, derneğin 10 yıllık emeğine tanıklık ettikleri programda duygusal anlar yaşadı.
(Samet ÇINAR)





