Türk Kızılay’ı tarafından “Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaç” sloganıyla gönüllülerden kan bağışı toplayan Kızılay Kan Bağış tırı Niğde’ye geldi.
Sabah saat 10.00 ile akşam saat 18.00 saatleri arasında bir ay boyunca kan bağışı yapmak isteyen gönüllülerden kan bağışı alınacak. Kan bağışı ihtiyacının hat safhada olduğunu halkın bu yüzden kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını ifade eden Kızılay yetkilileri, Periyotlar halinde Niğde’ye kan almaya geliyoruz. Niğde halkının kan bağışı konusunda hassasiyetini biliyoruz. Bağışlardan gayet memnunuz, günlük 100-120 ünite kan bağışı kabul ediyoruz. Niğde kan bağışı konusunda gayet hassas ve ilgili.  Kızılay’ın kan toplama aracı 1 ay boyunca Niğde Ömer Halisdemir meydanında olacak. Kan bağışında bulunacak vatandaşların sabah 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Ömer Halisdemir Meydanında olacağı, Niğde halkının kan bağışı konusunda biraz daha öz verili davranması daha iyi olur” söyledi.
Vatandaşlar kan bağışında duyarlı oldukça bu sorunu da aşmış olacağız. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan depolarında yeterli ünitelerinde kan olmadığından vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.
(İbrahim UGUN)