Niğde’de yaklaşık yirmi beş otuz yıldır arızalı durumda bulunan tarihi saat kulesi 2 yıl önce hummalı bir çalışma sonunda tüm onarım ve bakımları yapılarak aktif hale getirilmişti. Yapılan bakımlar sonunda 1.5 yıl kadar düzenli bir şekilde çalışan saat kulesi 6 Şubat depremlerinden ciddi zarar gördü ve arızalandı.


Niğde’nin en eski saatçi ustalarından Mansur Esen tarafından idari ve teknik hazırlıkların sonunda malzeme tedariki yaparak başladığı saat tramir ve bakımını 32 günün sonunda tamamlayarak 23 Ekim'de saati aktif hale getirmeyi başardı. 

Saat kulesinin tamir ve bakımını yapan Niğde’ninb emektar saatçi ustalarından Mansur Esen konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’10 günlük ayar ve zaman tutma testlerini başarıyla yaptık.  Gece aydınlatması da yenilenen ve tamamen orijinal halini koruyan saatimiz ‘DAKİK’ olarak ve saat başlarında ZİLİ de VURARAK yeniden eski güzel günlerine döndü. Niğde'mize hayırlı olsun. Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren Niğde Belediye Başkanımız Sayın Emrah Özdemir'e teşekkürü borç bilirim’’ dedi. Niğde Haber Gazetesi olarak saat kulesinin aktif hale getiren Mansur Esen’e ellerine sağlık diyor, şehre hayırlı olmasını diliyoruz.
(Dahi GEDİK)

Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi


 

Editör: Niğde Haber