Niğde’nin yöresel lezzetlerinin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için düzenlenen Niğde 3’ncü Gastronomi Festivali gerçekleştirildi.
Festival, Derbent Meydanı’ndan Niğde Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan Festival Alanında kadar yapılan Kortej Yürüyüşü ile başladı.
Niğde Valisi Cahit Çelik ve il protokol üyeleri tarafından festivalin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından festival alanında bulunan topluluğa hitaben Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde’nin yöresel lezzetlerine vurgu yaparak, Niğde’nin Gastronomi şehri olma yolunda önünde hiçbir engelin bulunmadığını ifade etti. Niğde’nin doğal ve kültürel zenginlerine dikkat çeken Vali Çelik, beraberindekilerle festival alanını gezerek, ilimizin yöresel lezzetlerini tattı.
GASTRONOMİ FESTİVALİ OLARAK TEK ÇATI ALTINDA
Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Festival açış konuşmasında, festivalin ilkini patates, ikincisini elma, üçüncüsünü ise Gastronomi Festivali olarak tek çatı altında yaptıklarını belirterek; ‘’Festivalimizin, başta şehrimize, esnafımıza, gençlerimize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir ayrıca düzenlenen yemek yarışmasını kazanana da altın hediye etti.
51 ÇEŞİT ÜRÜN 5 TON PİLAV
Festivalde 51 çeşit ürünle 5 tonluk dev kazanda Niğde pilavı hazırlanarak katılımcılara ikram edildi.
Niğde Belediye  Kültür Merkezi’nin yanındaki alanda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Semicenk sahne aldı.2’nci günde Zara , 3’ncü günde Sefo sahne alırken, hazırlanan düğün yemekleri  de vatandaşlara ikram edildi.Üç gün devam eden festival, Niğde’nin yöresel yemeklerinin yapılıp dağıtılması, yemek pişirme yarışmaları, halk konserleri, Niğde Gastronomi ve Turizm Zirvesi ve yemek yeme yarışmaları ve bir dizi etkinliklerle devam etti.
Festivalin ilk gününe; Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Niğde Belediye  Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri, dünyaca ünlü şefler, STK ve siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(Dahi GEDİK)
Zara
Özdemir Vahe
Semicenk 1
Özdemir Kazan basında
4-18
3-28
1-48