Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı'nın işbirliği çerçevesinde başlatılan 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi, Niğde'de çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Niğde Gençlik Merkezi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Deneyap Teknoloji Atölyesi, hafta sonları 4'er saatlik ders veriyor. 3 yıllık eğitim sürecine giren öğrenciler, bu süreçte teknolojiye yönelik farklı alanlarda eğitimler alıyor.
55 İLDE 67 ATÖLYE KURULARAK EĞİTİM VERİLİYOR
Deneyap Teknoloji Atölyesi hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Gençlik Spor İl Müdürlüğü; “ Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde,81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar 55 ilde 67 atölye kuruldu ve eğitimler verilmekte. Projede son olarak 35 ilde kurulan 37 atölye ile birlikte 81 ilde atölyenin 104 atölye hizmet vermeye başlamıştır ”Sözlerini kullandı.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN İTİCİ GÜCÜNÜ OLUŞTURACAK
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor ve tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır, İfadelerine yer verildi.
EĞİTİMLER YÜZ YÜZE VE ÇEVRİMİÇİ
Gençlere Deneyap atölyelerinde haftada 4 saat eğitim verildiğini belirtilen açıklamada, “Eğitimler yüz yüze ve çevrimiçi olarak farklı uygulama biçimleri ile verilmektedir. Öğrenciler yüz yüze alacakları eğitimlerde hafta sonu cumartesi ya da pazar günü, öğleden önce veya öğleden sonra belirlenen seanslardan birini seçerek 4 saat boyunca atölyede eğitim görmektedir. Çevrim içi eğitimler ise hafta içi veya hafta sonu olarak değişiklik göstermektedir. Deneyaplar’da ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz; Tasarım ve Üretim (12 hafta), Robotik ve Kodlama (12 hafta), Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti (13 hafta), İleri Robotik (12 hafta), Havacılık ve Uzay Teknolojileri (12 hafta), Enerji Teknolojileri (12 hafta), Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi eğitimleri (7 hafta), Yazılım Teknolojileri (12 hafta), Yapay Zekâ (8 hafta), Siber Güvenlik (8 hafta) Mobil Uygulama (5 hafta) olmak üzere toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknolojileri hem özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler” Denildi.
(Dahi GEDİK)

WhatsApp Image 2023-08-04 at 12.48.38
WhatsApp Image 2023-08-04 at 12.48.38 (2)
WhatsApp Image 2023-08-04 at 12.48.37