Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti’nin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunurken Niğde Ankara otoyolu geçişlerinde de yeni tarifeler ortaya çıktı.
GEÇİŞ ÜCRETİ 210 TL’DEN 295 TL’YE ÇIKTI
Niğde-Ankara otoyolunda 1’nci sınıf diye adlandırılan binek araçlar için 210 TL olan geçiş ücreti Niğde Alın noktasından Ankara alın noktası çıkışına kadar olan mesafede 295 TL oldu. Aynı otoyol ücreti 2023 yılı Ekim ayında 140 TL’den yüzde 50 zam ile 210 TL’ye çıkmıştı.
ARAÇ SINIFLARI VE GEÇİŞ ÜCRETLERİ
Buna göre 2024 yılında Niğde-Ankara otoyolundan geçiş için minibüs ve kamyonet gibi 2. Sınıf araçlar 335 TL, Kamyon sınıfı 3. Sınıf araçlar 400 TL, tır ve benzeri 4. Sınıf araçlar 515, 5. Sınıfta yer alan treyler ve benzeri araçlar 620 TL ve 6. Sınıfta bulunan motosikletler ise 100 TL ücret ödeyecekler.
OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE GÜNCELLEME
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin, "Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada oluşan şartlara göre geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk” dedi.
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin konuşan Uraloğlu, bakım ve onarım masraflarının karşılanması nokrasında bir düzenleme gerektiğini ve yapılan zammın bununla alakalı olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu; ‘’Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada oluşan şartlara göre geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk. Hepimizin daha dikkatli olması gereken bir süreç. Zaten dikkat ediyorduk ama bu süreçte kamu ile entegre olacak şekilde bizim de kurumlarımız tasarruf yaklaşımına daha fazlasıyla katkı sağlayacak” dedi.
(Dahi GEDİK)

Gürer: Vatandaş ödeyemiyor, bankalar takibe alıyor Gürer: Vatandaş ödeyemiyor, bankalar takibe alıyor

Otoyol 2

Editör: Niğde Haber