Niğde Cumhuriyet Meydanı Eski Valilik Yerleşkesinde açılışı gerçekleştirilen kitap fuarına çok sayıda yazar da kitaplarının tanıtımı ve imza için fuara katıldı.
Fuara, 120 yayınevine ait binlerce eser, 50 şair, yazar ve sanatçı katılacak, çeşitli yayınevleri stant açacak. Fuar takvimine göre katılan ve katılacak olan yazarlar, imza ve söyleşi programlarıyla okurlarla bir araya gelecek. Bu programlar, kitapseverlere yazarlarla birebir iletişim kurma ve sorularını sorma imkanı da sağlayacak.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (2)

Niğde İl Protokolünün eksiksiz katıldığı fuar açılış töreninde, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol ve misafir yazarların konuşmaları yer aldı.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (6)
“BİRÇOK DEĞERLİ YAZAR VE FİKİR İNSANIYLA BİR ARAYA GELME FIRSATIMIZ OLACAK”
Niğde Valisi Cahit Çelik kitap fuarı açılış konuşmasında, ”Bugün burada, 7. Niğde Kitap Fuarı’nın açılışında, bilgi birikiminin zenginliği, hikayelerin sıcaklığı ve paylaşılan fikirlerin güzelliğiyle dolu bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Alanında uzman yazarları, düşünürleri ve kitap dostlarını bir araya getiren bu fuar, sadece bir etkinlik değil; aynı zamanda toplumumuzun okuryazarlığa, öğrenmeye ve kültürel gelişime olan bağlılığının güçlü bir kanıtıdır. Kültürel çalışmalara verdikleri destek ve bu etkinliğin gerçekleşmesine katkıları için Niğde Belediyemize, Sayın Belediye Başkanımız Emrah Özdemir’e en içten teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.
“NİĞDE’Yİ KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ HALİNE GETİREN…”
Niğde’yi kültür ve sanatın merkezi haline getiren bu gayretleri, eğitim, sanat ve ortak değerlerin önemini vurgulayarak şehir kimliğimize büyük katkı sağlamaktadır. İlimizde, Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İl Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren kütüphaneler, okuma kültürünü destekleyerek halkımıza değer katmaktadır. Belediye bünyesindeki 100. Yıl Millet Kütüphanesi, 4 bin 138 kitap ve 12 bin 659 üye ile hizmet verirken, Kızılelma Kop Çocuk Kütüphanesi de 3 bin 815 kitap ve 7 bin 500 okuyucuya erişim sağlamaktadır. Ayrıca, İlhanlı Kütüphanesi’nin inşası sürmekte olup, kısa sürede hizmete açılacaktır. İl Kültür Müdürlüğüne bağlı diğer kütüphanelerde ise toplamda 100 bin'den fazla kitap bulunmaktadır. Bu kütüphaneler, halkımızın bilgiye ve kültüre kolay erişimini sağlarken, okuma sevgisini artırarak geleceğimize ışık tutmaktadır. Kitaplar ve yaratıcı zihinlerin arasında bulunduğumuz bu an, okuma ve yazmanın hayatlarımız üzerindeki derin etkisini bir kez daha hatırlatmaktadır. Kitaplar, bize yeni dünyaların kapılarını açan, bakış açımızı genişleten ve daha empatik, bilinçli bir toplumun gelişimine ilham veren eşsiz rehberlerdir.
"KİTAPLAR AYNADIR; ONLARDA YALNIZ KENDİMİZİ GÖRÜRÜZ"
Kendimizi, başkalarını ve dünyayı anlamamıza katkı sağlarlar. Büyük düşünür Cemil Meriç’in dediği gibi, "Kitaplar aynadır; onlarda yalnız kendimizi görürüz." Bu söz, okumanın zihin ve ruhumuzu zenginleştirerek içimizdeki hakikatleri aydınlattığını bizlere anımsatır. Fuar süresince Yavuz Bahadıroğlu, Ülkü Demiray, Haluk Öztürk ve daha birçok değerli yazar ve fikir insanıyla bir araya gelme fırsatımız olacak. Özellikle gençlerimizi bu değerli yazarlarla buluşmaya, onlardan ilham almaya davet ediyorum. Bu etkinlik, hayat boyu sürecek bir okuma sevgisi ve kendini geliştirme arzusunu teşvik etsin. Bu fuarın toplumumuzda bilgiye, meraka ve paylaşım ruhuna dair bir meşale olmasını temenni ediyorum. Kelimelerin gücünü onurlandırarak hepimizi bir arada tutan öğrenme ruhunu kutlayalım. Bu imkanı bize sunan Niğde Belediyemize ve burada bulunan tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ederim. Bu kitap fuarının herkes için ilham ve mutluluk kaynağı olmasını diliyorum. ”İfadelerine yer verdi.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (5)
“GELECEĞE GÜZEL BİR MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir tören konuşmasında, “Bugün kitap fuarımızın yedincisini düzenliyoruz. Her sene büyük bir katılımla büyük bir coşkuyla geçiyor. Bizim için kitap fuarları çok önemli. Çünkü kitaplar medeniyetlerin taşıyıcıları, toplumların hafızaları ve geleceğimizin de en güçlü teminatları, kitaplardır. Niğde'de kitap denince yazar denince gerçekten çok önemli bir şehir aslında tabii şansımız da var. Sayın Valimiz de kendisini yazar. Kendisi de inşallah Niğde'mizle alakalı da güzel bir kitap yazacak. İleride de onu imza günleri düzenleyeceğiz diyelim. Niğde şanslı gerçekten yeni ufuklar açacak. Bu fuar bizleri bilgi denizinde yüzünde bir yolculuğa çıkartacak inşallah. Niğde'mizde bu kültürü çok önemsiyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz 5 yılda beş tane kütüphane yaptık ki bir tanesini şehrin meydanına yaptık. Ve 24 saat açık bir kütüphanemiz var. Yine öyle bir kütüphane yaptık ki emin olun Türkiye'de kütüphaneyle gelen herkesin dilinde. Yüz yıldır boş duran bir kilise binası vardı. Hatırlayın Perşembe pazarında. Şu anda Türkiye'nin en güzel kütüphanesi oldu. İşte böylesine iddialıyız, böylesine iddialı projeler gerçekleştiriyoruz. Çünkü geleceğe güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Dediğimiz gibi medeniyetleri kitaplar taşıyacak. Eserler de inşallah bugünleri ilk İleriye taşıyacak. Niğde'mizi çok daha fazla genişleteceğiz, büyüteceğiz. Hep birlikte çalışacağız diyoruz. Niğde dönüşüyor. Niğde gelişiyor. Kalede bir proje uyguluyoruz, farkındasınızdır bir dönüşüm projesi. O da koruma projesi var. Geçmişi tarıyoruz, geleceğe taşıyoruz. Sanayide yine böylesine bir eski sanayide taşıdığımız bir proje var. Orası Niğde özellikle turizm anlamında çok büyük katkılar sunacaktır. Yani biz kültür hayatına, turizmimize çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Kültür merkezimiz var biliyorsunuz. Artık Niğde son 5 yıl içerisinde bir kültür merkezi kazanmakla yetinmedi. Niğde Belediyesi'nin tiyatrosu oldu artık. Niğde Belediyesi korosu da var. Kültür alanında gerçekten çok güzel adımlar atıyoruz. Çok güzel imzaları atıyoruz. Ben emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu fuarda dediğimiz gibi bu Niğde'mizin kültür hayatında çok büyük bir iz bırakacak. Biraz önce üst katta konuştu. Teşekkür ediyorum. Ondan sonra konuşmak da zor. Sürçü lisan ederse kusura bakmayın. İnşallah kültür hayatımızda gerçekten çok güzel izler bırakacak bir fuarında Açılışında sizlerle beraberiz. Ben hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” Dedi.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (3)

NÖHÜ’de Şehir Tiyatrosu rüzgarı esecek NÖHÜ’de Şehir Tiyatrosu rüzgarı esecek


MÜFİT CAN SAÇINTI: NİĞDE TAVA İÇİNDE GELMİŞ OLABİLİRİM MANGIR ÇORBASI İÇİN DE
Tüm Türkiye’nin Mandıra Filozofu olarak tanıdığı Yazar, Tiyatro ve Sinema oyuncusu Müfit Can Saçıntı 7.Niğde Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşma yaptı.
Ünlü isim Müfit Can Saçıntı kısa açılış konuşmasında, “Cansınız, İyi ki varsınız. Kitaba, kitap fuarına hiç karşı değilim. Çünkü kitaba karşı olan çarpılır. Kitapsız değiliz çok şükür. Niğde'nin bu zamana kadar elması ve patatesi meşhurdu. Bundan sonra artık kitap fuarı da meşhur. Davet gelince koşa koşa geldim. Biraz da Niğde tava içinde gelmiş olabilirim mangır çorbası için o da aramızda kalsın. Efendim şimdilik bir merhaba demek istedim. Saat 17’de yandaki çadır’ da söyleşi var var hepinizi beklerim. Hem söyleşi yapacağız hem de soru cevap yapacağız. İsteyenlerle orada 17’de fotoğraf çektireceğiz. Tekrar hepinize, ülkemize hayırlı olsun. Yedinci Niğde Kitap Fuarı sağ olun, var olun” dedi.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (4)
VEHBİ VAKKASOĞLU “BU KİTABI TÜRKLERİN ELİNDEN ALALIM YOKSA BUNLAR DURDURULAMAZ DİYORLAR”
Araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu ise konuşmasında, “Niğde'de yaşayan, Niğdeli hisseden herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu duruşumuzu Burayı dolduruşunuzu kitaba, yazara, fikre, edebiyata, sanata bir saygı olarak değerlendirdiğim için çok önemsiyorum. Geçen yıl da gelip çok büyük, derin izler, hatıralarla dönmüştüm. Galiba yanılmamışım. Bendeniz Kahramanmaraşlıyım. Ama Çanakkale aşığıyım. ilk kitabım Mehmet Akif maşallah diyecekseniz söyleyeyim. 56 yaşına gelmiş şükür bu sene. Dolayısıyla Çanakkale'den de bir şöyle teğet geçmeden bu mikrofonu bırakmayayım. Savaşın en zor zamanında Ömer Faruk Bey kabul komutanı mermi bitmiş, düşman Geliyor yaklaşıyor. 100 -150 metre kalmış. Yapacak bir şey kalmamış. Ama o tabur komutanı, uzun hikâyedir özeti. Elini tabancasına atmış, makineli tüfeğe karşı ne işe yarar? Hiçbir işe yaramaz. Ama imanını ekleyince çok işe yaramış. O cepheyi teslim Evet o Mehmetçiğin mensupları da aranızda ne güzel. Onlara karşı da bunu paylaşmak, birlikte olmak ne güzel. Elini tabancasına atmış. O adam boyundan fazla kazılmış, diri diri mezar gibi olan toprak siperden dışarı fırlıyor. Arkası yaralı askerlerimiz bile Allah Allah diyerek peşine düşüyorlar. Neydi o sihirli cümle? Yaralılarımızı bile harekete ve heyecana getiren cümle yine kitapla ilgiliydi. Ne demişti komutan? Yetiş. Ya Muhammed kitabın gidiyor. Can gitsin mal gitsin, arkada kalan aile gitsin. Ama kitap gitmesin. Çünkü bu vatan o kitabın hediyesidir. Çünkü bu vatan, vatan sevgisini anlatan kitabın hediyesidir. Onun için sevgili gençler, canlar kitapla ilişkiniz sıkı ve sıcak tutun. Kitap oku Canına yakıyorlar. Okuyanlar bilgiyi kötüye kullanıyorlar. Kitabı olmayan kitapların gösterdiği çizgide sizin kitabınıza düşmanlık ediyorlar. Son söz. Bu kitabı bunların elinden alalım diyorlar. Bu kitabı Türklerin elinden alalım yoksa bunlar durdurulamaz diyorlar. Ne zaman Çanakkale? Sonrasında. Ama karar iki türlü. Ya bu kitabı ellerinden alalım ya da bu kitaptan onları soğutalım. Karar buydu. Elimizden alabildiler mi? Alamadılar Allah'a şükür alamayacaklar” diye konuştu.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (10)
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Niğde 7. Kitap Fuarı Kapılarını Kitapseverlere Açtı (12)

il protokolü ve ziyaretçilerin stantları gezdiği fuar 10 Kasım'a kadar ziyaretçileri ağırlayacak. Fuar 10 Kasım tarihine kadar, 09.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
(Dahi GEDİK)



 

Editör: Niğde Haber