Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Cumali İnce,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması içeren bir basın açıklaması yaptı.
BÜTÜN İSİMSİZ KAHRAMANLARINI MİNNETLE YÂD EDİYORUM
MHP Niğde Milletvekili İnce, “Bundan 100 yıl önce 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyetimiz artık asırlık bir çınardır. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Daha nice yüzyıllarca yaşasın inşallah. Millî mücadelede vatan için kendine yakışanı yapmış, canından kanından feragat edip cepheye neferler yollayıp kanıyla vatan toprağını yurt yapmış yetmemiş yediğinden içtiğinden vazgeçip cephedeki Mehmetçiğe yollamış bu kadim şehrin evladı olmaktan duyduğum kıvancı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün sevinç günü, bugün mutluluk günü. Cumhuriyetimizin 100 Yılı yüzlerce kez kutlu olsun. Bu vesileyle bize bugün gururla yaş gününü kutlayacak, üzerinde hür doğup hür yaşayacak bir cumhuriyet ve memleket bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizle birlikte Milli Mücadelenin bütün isimsiz kahramanlarını minnetle yâd ediyorum. Aziz ruhları şad mekânları cennet olsun. Ayrıca atalarının yadigârı yarınlarının emaneti bu vatanı korumak için her türlü ihanet odağının hain emelleri gerçek olmasın diye şehit olan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımızın da ruhları şad olsun. Kıymetli gazilerimize de en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
YÜZ YILIN VİZYONU OLAN "TÜRKİYE YÜZYILI" HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Milletvekili İnce açıklamasının devamında, ”Cumhuriyetle yaşamak bir erdemdir ve milletimiz dünya halkları içinde bu erdemi hak edip hakkını veren nadir milletlerdendir. Bir asır gibi bir takvim zamanını geride bırakırken sizlere ve bizlere düşen birkaç asır sonrası için üzerimize düşeni yapmaya devam etmektir. Cumhurdan aldığımız yetkiyle Gazi Meclisimizde yine cumhur ve cumhuriyetimiz için çalışacağız. Yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ittifak kuran Anadolu irfanı bugün de Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifak'ının diğer bileşenleriyle bundan sonraki yüzyıllarımızı planlama ve adım adım ortaya koyma iradesini bizlere vermiştir. Biliyoruz ki Cumhuriyetimizin dünü altı asırlık imparatorluk, yarını da Merhum Ziya Gökalp'in ifadesi ile "Vatan; Ne Türkiye'dir Türklere, Ne Türkistan, Vatan; Büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan’dır. Bugün bizler adı yüzlerce yıl önceden konmuş bu Turan ülküsü için canla başla çalışıp ikinci yüz yılın vizyonu olan "Türkiye Yüzyılı" hedefini gerçekleştireceğiz.
Ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." Bizler vatan sevgimizin nişanesi olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam ederken Cumhuriyetimizi hep beraber nice yüzyıllara taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet! Türkleri silinmekten kurtaracak olan milliyet fikridir. Türk Türkleştikçe kuvvetlenir. Ne mutlu Türk'üm diyene’’ sözleri ile açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)