Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu tüm yurdu etkisi altına alacak olan fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışla ilgili aralarında Niğde’nin de bulunduğu 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye genelinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli, Batı Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor denildi.
BAKAN YERLİKAYA'DAN DA OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI UYARI
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; ‘’81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum’’ dedi.
SARI KOD UYARISI VERİLEN İLLER
Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Bingöl, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tunceli ve Uşak
TURUNCU KOD UYARISI VERİLEN İLLER
Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, ve Zonguldak.
(Dahi GEDİK)
 

Editör: Niğde Haber