Türkiye'nin Gücü Gençliği’ tırmanışı gerçekleştirildi Türkiye'nin Gücü Gençliği’ tırmanışı gerçekleştirildi

Niğdeli hemşerimiz Başekin Makine Mühendisleri Başkanlığına aday oldu. Makine Mühendisleri Odası 18 Şubat Pazar günü seçime giderken Niğdeli bir isim olan Nisani Başekin "Biz tüm makina mühendislerine yol göstermek ve birlikte yürümek için ekibimle beraber adaylığımızı duyurduk" diyerek yeni bir soluk olmak istediklerini belirtti. 
Başkan adayı Makine Mühendisi Nisani Başekin, projelerinden bahsederken, seçilmesi durumunda Avrupa ve ABD'de meslek örgütleri ile ortak eğitim programları düzenleyeceklerini, projeleri ile dünyada aranan mühendisler yetiştireceğinin altını çizdi. 
1954'ten beri Makina Mühendisleri Odası'nın aynı ekiple devam ettiğine dikkat çeken, Türkiye genelinde 121 bin, İstanbul'da ise 35 bin makina mühendisi olduğunu ifade eden Başekin, "Biz tüm makina mühendislerine yol göstermek ve birlikte yürümek için ekibimle beraber adaylığımızı duyurduk. Yeni bir soluk olmak istiyoruz” dedi. 
Başekin, başkan seçilmesi durumunda bir çok projesinin de hayata geçirileceğinin ifade ederken, özellikle Avrupa ve ABD'de meslek örgütleri ile eğitim programları düzenleyeceklerini belirterek “Dünyada aranan mühendisler yetiştireceğiz. Çağımız mühendisi için en önemli başarı kriteri olan; AR-GE faaliyetlerinde ve teknolojik inovasyonda gösterilen yetkinlik ve beceriyi meslektaşlarımıza kazandırabilmek için gerekli eğitimleri ve yönlendirmeleri yaparak uygun koşulları oluşturacağız. İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonunun” etkin bir şekilde hizmet vermesi için yeniden yapılandıracağız" diye konuştu.
Başekin ayrıca Pazar günü tüm üyeleri oy kullanmaya da davet etti.
(Dahi GEDİK)