Yapay zeka ile gelecek 10 yıl 100 yıllık bir değişim yaşanacak Yapay zeka ile gelecek 10 yıl 100 yıllık bir değişim yaşanacak

Niğde’nin de aralarında bulunduğu Kayseri bölge sergisi bu yıl Aksaray’da yapıldı. Kayseri Bölge sergisine Niğde’den gönderilen 28 projeden 7’si kabul edildi ve bu projeler başarı elde etti.
55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bölge sergileri ve ödül töreni, 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında 12 bölgede eş zamanlı olarak tamamlandı.
DERECEYE GİREN OKULLAR VE PROJELER
Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmeni Yasemin Erbay’ın danışmanlığında Osman Musab Küçük, Mahir Emre Gültekin ve Yavuz Selim Küçük 'ün hazırladığı “FİZİK TEDAVİ GEREKSİNİMİ DUYAN ÇOCUKLARIN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ KAYGILARININ AZALTILMASI” adlı proje Yazılım dalında Kayseri bölge birincisi.
Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi ve Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Ceren Hatipoğlu tarafından ve Biyoloji öğretmeni Murat Sakarya’nın danışmanlığında hazırlanan “BAL ARISI (APİS MELLİFERA) EKTOPARAZİTİ VARROA'NIN (VARROA DESTRUCTOR) GÖRÜNTÜ İŞLEME TEKNOLOJİSİYLE BELİRLENMESİ” adlı proje Biyoloji alanında Kayseri bölge birincisi.
Remide Yılmaz Atabek Lisesi müdürü Ceyhan Bayındır’ın rehberliğinde Musa Çevril, Melisa Özçelik ve Fatma Gökçen Göregen tarafından hazırlanan “GÖRME ARKADAŞIM” adlı proje Teknoloji tasarım alanında Kayseri bölge üçüncüsü oldu.
55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Yazılım ve Biyoloji alanında birincilik elde eden Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi, Biyoloji alanında 1.lik elde eden Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi ve Teknoloji tasarım alanında üçüncülük elde etti.
Niğde Haber Gazetesi olarak; Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye finaline katılacak Okullarımız Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerine başarılar dileriz.
(Dahi GEDİK)

Tübi̇tak Liselerarası Proje Yarışmasından Niğde’ye 3 Madalya 2

Tübi̇tak Liselerarası Proje Yarışmasından Niğde’ye 3 Madalya 5

Tübi̇tak Liselerarası Proje Yarışmasından Niğde’ye 3 Madalya 3

Tübi̇tak Liselerarası Proje Yarışmasından Niğde’ye 3 Madalya 4