Niğde’ye bağlı Alay İlkokulunda Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) desteğiyle gerçekleştirilen Okuma Yazma ve Dikiş Nakış ve Giyim Ürünleri Kursunu tamamlayan toplam 30 kursiyere sertifikaları törenle takdim edildi.
2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde Alay İlkokulu’nda Halk Eğitim Müdürlüğü destekli, yetişkin eğitimine yönelik Dikiş Nakış ve Giyim Ürünleri Kursu İle Yetişkinler Okuma- Yazma kursu açıldı.
Alaylı 30 vatandaş kurslara kaydolarak eğitim aldı ve kursu tamamladı.
Alay İlköğretim Okulunda, kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Okul Müdürü Abdullah Bozok yaptığı konuşmada; “Alay İlkokulu olarak uzun yıllardır açılmamış olan Okuma yazma ve Dikiş Nakış Kursu açmak için öncelikle Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan bey okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda kurs açabileceğimizi ve kendilerine kursiyer bulabileceğimizi söyledik ve sınıflarımızı ayarladık. Kursiyerlerimiz bir yıl boyunca Usta Öğreticileri Zeynep Hanım sayesinde günlük yaşamda olsun, özel günlerde olsun giyebilecekleri kıyafetler biçip dikmeyi öğrendiler. Diğer kursumuz olan Okuma Yazma Kursunda ise kadın kursiyerlerimiz Ebru Öğretmenimiz sayesinde I. ve II. kademe okuma yazma kurslarına devam ederek sertifikalarını aldılar. Köyde kadınlara yönelik kurslar açtığımız için biz mutluyuz" diyerek konuşması bitirdi. Müdür Bozok kursu tamamlayarak sertifika alan kursiyerlere teşekkür etti.
(Salih ALPTEKİN)

Alay Okuma Yazma Kursu 7

Alay Okuma Yazma Kursu 2

Alay Okuma Yazma Kursu 3