Oranlı, 'Adana' İle Yılın Şehir Kitabı Ödülünü Aldı Oranlı, 'Adana' İle Yılın Şehir Kitabı Ödülünü Aldı

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında Niğde'de düzenlenen kitap okuma yarışması düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi, Genç Memur-Sen, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi iş birliği ile bu yıl dokuzuncusu organize edilen, il ve ilçelerden 22 gruptan 22 öğretmen ve 500 öğrenciyle gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında iki farklı kategoride ödül alan öğrencilere hediyeleri verildi.
Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan; ‘’Fikre yönelen, geleceğe güvenle yürüyen gençlik idealiyle "Bir Bilenle Bilge Nesil" Projemizde bu yıl yaklaşık 500 gencimize; İskender Pala 'nın ;"Efsane", Roger Garaudy'nin’ İnsanlığın Medeniyet Destanı" kitaplarını okuttuk.
"Kadim kültürlerde "Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrası için ağaç dik, yüz yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir" şeklinde bir düşünce vardır. Bugün bizleri bir araya getiren Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi'nin de amaçlarından birisi de budur. Bizler bugün genç beyinlerimizde hiç kapanmayacağını umduğumuz kapılar açtık. Analitik düşünen, hakikati arayıp bulup haykıracak gençliği biz bu salonda görüyoruz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Bu önemli projede görev alan tüm öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize, Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen yöneticilerine, tüm teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize, ayrıca bu projemizde bizlere destek veren Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e ve Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar'a teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
YARIŞMANIN İKİ KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER VE OKULLAR
Okunan Kitap : ’İnsanlığın Medeniyet Destanı’  Yazarı: Roger Garaudy
1) Ravza Emekli ( Şehit Kemal Tosun Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi)
2) Kenan Şahin (Niğde Fen Lisesi)
3) Havva Boran ( Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi)
Okunan Kitap : ‘Efsane’  Yazarı: İskender PALA
1)
Defne Beyhun  (Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi)
2) Efe Yıldız (Yunus Emre Anadolu Lisesi)
3) Sevde Nur Üzel (Yunus Emre Anadolu Lisesi)
Düzenlenen ödül törenine, Niğde Belediye Başkan vekili Muharrem Çiftçibaşı ,  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Eğitime Destek Platformu başkanı ve  ÖHÜ Genel Sekreteri Abdulgani Özkan, Eğitim Bir Sen Niğde Şubesi il ve ilçe yöneticileri, Genç Memur Sen İl Temsilcisi , danışman öğretmenler, okul yöneticileri ve öğrencileri katıldı.
(Dahi GEDİK)

Kitap Okuyarak Yarıştılar 4

Kitap Okuyarak Yarıştılar 2

Kitap Okuyarak Yarıştılar 3

Editör: Niğde Haber