Niğde Süleyman Fethi Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hacer Bilgen ve öğrencilerin daveti üzerine sınıf ziyareti gerçekleştiren Niğde Valisi Cahit Çelik öğrencilerle bir araya gelerek etkinliklere katıldı.
‘’İNŞALLAH BU VATANA HAYIRLI BİRER VATANDAŞ OLACAKSINIZ”
Merkezi ve Yerel Yönetimler konulu derste öğrenciler in sorularını cevaplayan Vali Çelik, dersin konusu münasebetiyle Niğdeli tarihi şahsiyet, devlet adamı, milletvekili, bürokrat Ebubekir Hazım Tepeyran hakkında bilgiler vererek; “Sevgili çocuklar, biz tarihi köklerde olan güçlü bir medeniyetin evlatlarıyız. Devlet geleneğimiz çok eskilere dayanmaktadır ve bu geleneğin içerisinde yetişmiş çok kıymetli tarihi şahsiyetler vardır. Bunlara en güzel örnek Niğdeli hemşerimiz Vali Ebubekir Hazım Tepeyran’ dır. Musul, Manastır, Basra, Sivas, Hicaz, Beyrut gibi birçok ilde valilik yapmış Ebubekir Hazım Tepeyran sonrasında 3 dönem milletvekilli yapmış ve ayrıca şimdi size hediye edeceğim” Küçük Paşa” adlı eserinin de yazarıdır. Milletler tarihi ve kültürel şahsiyetlerinden aldığı kuvvetle daha büyük işler başarırlar. Sevgili çocuklar, okuduğunuz okulun ismini taşıdığı Süleyman Fethi Bey tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biridir. İzmir’in işgali sırasında işgal askerlerine boyun eğmeyerek süngü darbeleri ile şehit olan Süleyman Fethi Bey işgale karşı milli direnişin sembollerinden olan kahramanlarımızdan biridir. Sizler tarihi şahsiyetlerimizi tanıdıkça milli şuurunuz artacak ve İnşallah bu vatana hayırlı birer vatandaş olacaksınız” sözlerine yer verdi.
Vali Çelik ayrıca öğrencilere Ebubekir Hazım Tepeyran ’ın Küçük Paşa adlı eserini hediye etti. Daha sonra Öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle sohbet eden Vali Çelik Hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili bilgi aldı.
VALİ ÇELİK ÖĞRETMENLERDEN REHBERLİK TALEP ETTİ
Vali Çelik öğretmenlere, öğrencileri sosyal ve kültürel gelişmeye teşvik etmelerini belirterek “Kıymetli Öğretmenlerim; öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal ve kültürel gelişimlerini de önemsiyoruz. İlimizdeki yatırımlarla sosyal ve kültürel aktivitelerin niteliğini artırmaya çalışıyoruz. Emli Vadisinde İzci öğrencilerimize yönelik çalışmalar mevcut. Sizlerin de rehberliğinde öğrencilerimizin hem bu aktivitelerden faydalanmasını hem de doğaya karşı bilinçlerinin gelişmelerini arzuluyoruz” Dedi.
Okulun fiziki bölümlerinde inceleme yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
(Dahi GEDİK)

Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Vali Çelik, Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti 2

Vali Çelik, Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti 3

Vali Çelik, Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti 4

Editör: Niğde Haber