Niğde Ketençimen Kayak Merkezinde kar yağışı muhteşem görüntülere sahne oluyor.
2022 yılı Şubat ayında açılışı gerçekleştirilen ve 2 yıldır Niğde dahil çevre illerden bir çok vatandaşın uğrak yeri haline gelen Ketençimen Kayak Merkezi bu yılın aynı döneminde beyazın en güzel hali ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Niğde’nin en yüksek ve şehre en yakın gölgesinden biri olan 2 bin 180 metre rakımlı alanda bulunan tesiste devam eden kar yağışı kış ayına yakışır bir güzellikte manzaralara ev sahipliği yapıyor.


Ketençi̇men Tesi̇sleri̇ Si̇zleri̇ Bekli̇yor (1)

KETENÇİMEN TESİSLERİNİ TANIYALIM
Ketençimen Kayak Merkezi, Niğde Valiliği İl Özel İdaresine ait olup, Niğde İl Özel İdaresi Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletiliyor.
Kışların çok uzun ve karlı geçtiği Niğde iline bağlı Çiftlik ilçesi sınırlarında 2 bin 180 rakımlı mesafede fakat Niğde Merkeze de yakın olan Ketençimen Kayak Merkezi sadece kayak turizminin değil, profesyonel kayak sporunun da Türkiye’deki Önemli adreslerinden biri olma yolunda faaliyet gösteriliyor.  Ketençimen Kayak merkezi pist eğimi, kar kalınlığı, kar kalitesi ve pist uzunluğu İle Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olmaya aday. Yeni yapılan ve yapılmaya devam eden tesis binaları ile Ketençimen Kayak Merkezinde kış sporlarınınım birçoğunu yapabilmek mümkün.
Ayrıca Konaklama, Restoran, Kafeterya, Piknik alanları, bölümlerinde ihtiyaçlarınızın tamamını karşılıyor.

Ketençi̇men Tesi̇sleri̇ Si̇zleri̇ Bekli̇yor (3)

KONAKLAMA İMKANIDA SUNUYOR
Tesislerde Misafirlere Sunulan Hizmetler arasında; otopark, şömine, buzdolabı, çamaşırhane, televizyon, sıcak ve soğuk içecekler, sabah kahvaltısı, telefon, Kış sezonun özel kızak, kayak, snowboard, snowtubing ve atv quad kar motoru off-road bulunuyor.  
2 oda (1+1 Dublex) şeklinde uluşan konaklama imkanları içerisinde 1 çift kişilik yatak ve 2 tek kişilik Kanepe yatak bulunmakta olup talep edilmesi üzerine 1 adet çocuklar için bebek park beşik veriliyor. Odaların her birinde 5 kişiye kadar konaklama imkânı sunuluyor.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)