Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, meclisten geçen çerçeve yasaya tepki göstererek, kararın Türk milletinin iradesini yansıtmadığını ve geri dönülmesi gerektiğini belirtti.
Turan Dernekler Birliği Kayseri Temsilcisi Rabia Coşkun'un tepkisini tebrik ederek açıklamasına başlayan BBP İl Başkanı Bünyamin Karataş; küresel güçlerin dayattığı projelerin isim değiştirerek yasa ile güvence altına alındığını savundu. Devlete ihanet eden, asker, polis ve öğretmenleri şehit eden bir terör yapılanmasını affetmenin devlet aklıyla bağdaşmadığını ifade eden Karataş, Rabia Coşkun'un haykırışının milletin ortak feryadı ve dip dalgası olduğunu söyledi. Kararın mecliste ABD dayatmasıyla alındığını öne süren Karataş, iradenin ölçülmesi için referandum sandığının milletin önüne konulması çağrısında bulundu.
“YENİ TERÖR MAFYASI YARATILACAK”
Yasa kapsamındaki teröristlerin masum olmadığını; uyuşturucu, silah, kimyasal madde ve insan kaçakçılığı gibi illegal işlerle uğraştıklarını belirten Karataş, bu kişilerin ülkeye dönmesinin yeni bir terör mafyası yaratacağını ve iç karışıklığa zemin hazırlayacağını iddia etti. Çerçeve yasaya evet diyen tüm parti genel başkanları ve milletvekillerine kararlarını sorgulama çağrısı yapan Karataş, bu adımın inanca, töreye ve devlet geleneğine aykırı olduğunu vurguladı. Büyük Birlik Partisi olarak PKK'nın taşeron bir örgüt, elebaşı Abdullah Öcalan'ın ise katil olduğunu yineleyen Karataş, idam dışında hiçbir yolun adaleti sağlamayacağını ve atılacak adımların beka sorunu yaratacağını ifade etti.
(BBP Niğde)
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
YAŞAM
YAŞAM
Karataş'tan Rabia Coşkun'a destek mesajı
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar


