Artan maliyetler ve gelen zamlar sonrası Medikal ürün satışı yapan Medikal firmaları da etkilendi. Niğde merkezde özel bir medikal firmasında çalışan Satış Temsilcisi Müge Gül, son zamlar sonrası bazı ürünleri bulmakta sıkıntı çektiklerini, ayrıca internet üzerinden satılan medikal ürünlerine de itibar edilmemesini söyledi.
Satış Temsilcisi Gül , “ Medikal ürünlerin birkaçını bulmakta sıkıntı çekiyoruz.  Sıkıntı çekmemizin sebebi vatandaşlarımız hem uygun hem de kaliteli ürünler istiyor. Son zamlardan sonra medikal ürün alırken tır ile getirtirken şimdilerde ise palet bazında getiriyoruz, bununda sebebi fiyatların aşırı derecede artmasıdır. Medikal firmalar zam gelen ürünleri gönderiyorlar bizlere, zamlı fiyatlarını ekleyip bizlere gönderiyorlar bizlerde mecburen zamlı satmak zorunda kalıyoruz. Artan fiyatlardan dolayı fazla ürün alamaz duruma geldik. Yani son günlerde gelen zamlar sonrası ilaç piyasasında yaşanılan sorunlar Medikal ürünlerde yaşanmaya başlanıldı ”Sözlerini kullandı.
İNTERNETTE SATILAN ÜRÜNLERE TSE ÜRÜNLERİ DEĞİL
‘Vatandaşlarımıza internette satılan ürünlere güvenmemelerini anlatıyoruz’ diyen firma satış temsilcisi Müge Gül ayrıca ,” İnternette satılan ürünlere TSE ürünleri değil. İnternet üzerinden satılan ürünler tamamen yan sanayi ürünü olduğu gibi bir sorun çıktığında karşınızda muhatap bulamıyorsunuz. Bize gelen müşteriler alacağı ürünün internette daha ucuz olduğunu söylüyorlar ve internetten alıyorlar. Sonra bir sorun yaşadıklarında bizlere geliyorlar, bizlerde vatandaşlarımıza internetten alınan ürünlere güvenmemelerini anlatıyoruz. İnternetten satılan ürünler ile Medikal firmalarında satılan ürünler arasında çok fark var. İnternetten aldığın üründe muhatap bulamazken bizlerden ürün alırken birebir konuşuyoruz ve anlatıyoruz. Ayrıca üründe bir sorun çıktığında muhatapları olmuş oluyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın Medikal ürün alırken internetten değil Medikal firmalarından almalarını istiyoruz ”Şeklinde konuştu.
(Dahi GEDİK)
Medikal Satış Temsilcisi 1