Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, bebeklerin ilk 6 ay içinde sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiği vurgusu yapıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Hastane bünyesinde bulunan gebe okulu bünyesinde ek gıda eğitimleri de verildi.
Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada; ‘Hastanemiz gebe okulu bünyesinde eğitimlerini tamamlamış ve doğum yapmış emziren annelerimizin ek gıda eğitimlerini gerçekleştirdik. Bebeğin ilk 6 ay anne sütünden başka su dâhil hiçbir ek besine ihtiyacı yoktur. Bebeğinizi ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütü ile besleyin." uyarıları yapıldı.
BİR UYARI DA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemine yönelik açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;
"Bebeklerin, doğumu izleyen ilk saat içinde emzirilmeye başlanması ve ilk 6 ay boyunca sırf anne sütü ile beslenmeleri hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Sağlık Bakanlığı’nın annelere tavsiyesidir. Emzirme aynı zamanda çocuğun ilk aşısı sayılmaktadır; anne sütünden bebeğin sistemine önemli antikorlar geçer ve hastalıklara karşı direncini yükseltir. İlk 6 ay boyunca ek besin verilmeden sadece emzirilen bebeklerde bir çok hastalığın gelişmesinin ve yetersiz beslenmenin önüne geçilmekte, beyin gelişimi desteklenmekte ve çocukların obeziteden (aşırı kilodan) korunması sağlanmaktadır." denildi.
(Dahi GEDİK)