Niğde İl Genel Meclisi, 2025 yılı Şubat ayı olağan toplantılarının beşinci birleşimini gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Başkanı'nın başkanlık ettiği toplantı, 7 Şubat 2025 Cuma günü saat 10.30’da İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantı, yoklama alınarak ve açılış yapılarak başladı. Ardından bir önceki birleşime ait tutanak özeti okunarak meclis üyelerinin oyuna sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

A36C9E45 Ae83 481C B882 4D5B023F9B31

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alan imar planları konuları masaya yatırıldı. İlk olarak, Ulukışla İlçesi Hasangazi Köyü'nde bulunan 111 ada 2 ve 3 nolu parseller ile 112 ada 1 nolu parselde konut alanı amaçlı yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler sonucunda rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
İkinci olarak, Ulukışla İlçesi Gümüş Köyü 102 ada 15 ve 16 nolu parselde konut alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı konusu ele alındı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor detaylı bir şekilde müzakere edildikten sonra meclisin onayına sunularak oy birliği ile kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesi ise Çamardı İlçesi Çukurbağ Köyü 249 ada 23 nolu parselde yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilgili rapor, meclis üyelerinin oylamasıyla kabul edildi.

625A82F5 Ab2B 4A80 8Aab 98B44B132F98

GELECEK TOPLANTI TARİHİ BELİRLENDİ
Toplantının son gündem maddesi olan bir sonraki birleşim tarihinin belirlenmesi konusu da görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyeleri, belirlenen tarihte tekrar bir araya gelerek gündemdeki yeni konuları ele alacak. Niğde İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı beşinci birleşimi, gündemdeki tüm maddelerin tamamlanmasıyla sona erdi.
(Abdullah BAYAR)

Muhabir: Niğde Haber